Varje minut räknas

 

Tänk vad viktigt det är att vi människor lär oss HLR. Jag kan det inte, jag skulle kanske veta lite grunder, framstupa sidoläge och lyssna och personen andas, men jag skulle inte våga påstå att jag vet vad som krävs och vad som är rätt sätt för att rädda en person eller försöka hålla hjärtat i liv. Vad gör jag då om jag är ensam på platsen och personen som är med mig är i akut behov av hjälp?

 

Inne på Hjärt-Lungfonden kan du hjälpa till att stödja deras forskning samt skänka pengar för att fler personer ska ha möjlighet att räddas. De delar nämligen ut nya hjärtstartare till olika stategiskt utvalda platser så som taxibilar, polis och Sjöräddningssällskapet. I år har de som mål att täcka ännu fler platser, exempelvis i idrottsarenor, gallerior, flygplatser. Pengarna går såklart inte enbart till hjärtstartare utan också till forskning om varför hjärtat helt plötsligt stannar och vad man skulle kunna gör annorlunda för att förhindra detta eller bara minska risken.

 

Googlade och såg att man kan gå en utbildning i HLR på två timmar där man får lära sig hur man ska agera om det skulle inträffa ett hjärtstopp på någon i din närhet. Du får också veta hur man ska hjälpa någon som har satt något i halsen. Kursen kostar cirka 650kr men det är något jag tycker är värt och kommer att investera i innan jag får mina egna barn.

 

Om jag trillade ihop på gatan så hoppas jag innerligt att det finns någon i min närhet som vet vad HLR är och hur det ska utföras!

 

 

 

Duktig kille!

Lätt att ha filmmys

Jag har nästan aldrig under min tid jag bott hemifrån följt program på tvn. Tycker det är jobbigt att veta att man måste vara hemma vid en viss tid för att kunna se det, anpassa hela  sin vardag efter ett program. Därför tycker jag att det är så bra att man kan kolla nästan alla program på play.

Nu till mitt problem, varför vill inte dom svenska kanalerna dela med sig av sina program när jag är i London för?

Jag önskar att jag hade viaplay just nu så skulle jag kunna kolla på massor av filmer och serier på hemsidan. Sporten skiter jag i. Men resten, hur bra som helst. Egentligen är inte 99kr i månaden mycket men det känns ändå på något sätt ovärt just nu när jag inte har jobb osv. Tänk va smidigt, sitter på tunnelbanan, bara glida in på deras app eller hemsida och börja kolla på en serie, fördriva tiden med något roligt. Slippa tänka på att man måste fixa hem en film om man ska ha filmmys spontant en kväll. Skulle lätt kunna betala det sen när jag flyttar hem till sverige och har en egen lägenhet.

Clear eyes

 
Tips för alla fotbollskillar ;) Inte för att jag tror att majoriteten av mina läsare är det men i varje fall ett tips :)
 
Var och köpte ögondroppar för att få vita ögon idag, hatar när man driker en öl och får röda ögon dirr haha!
Ska verkligen testa och se om det hjälper i helgen :)
 
 
 
 
Testade en ny dricka idag, "sparkling ginger beer". Kolsyrat vatten med smak av ingefära!
Kan inte ritkigt bestämma mig för om den är god eller inte, den har så skum smak. Eller god är det inte. mer om den är okej eller smakar bajs är det jag inte kan bestämma. Endast 4 kalorier och är stark efter i allafall! Ska öka förbränningen och man ska bli pigg.
 
 
Förpackningen till dropparna :)

Ett nytt ord, CHECK!

 
Imorse hade jag ställt klockan på tidigt och skippat att dra igen gardinerna för att få allt ljus och bli tvungen att vakna. Och vips, sol och blå himmel, klart man vill gå upp då!
 
 
Snörade på mig skorna och drog ut i parken på en PW. Tänkte att frukost har jag klarat mig utan innan och solen väntar inte på mig medan jag ska äta frulle.
 
 
Det är lite farligt när alla löv på marken blir våta, det blir rena isbanan!
 
 
Här gled jag fram i parken, liksom svischade förbi folket med dunkadunka i öronen
 
 
 
 
 
 
Förresten har jag lärt mig ett nytt ord, och bara för jag är så snäll så tänkte jag dela med mig av det!
 
Tabbekvot innebär:
Tabbekvot är till för att göra det tillåtet att vara kreativ och att misslyckas. Dessutom ska tabbekvoten leda till att både man själv och övriga på företaget lär sig något av tabben. Om vi inte törs testa saker kan vi inte utvecklas därför är det viktigt att det är tillåtet att testa och även att misslyckas. Allt som verkar bra i teorin behöver ju inte vara lysande i praktiken.
 
Så nu vet ni det! Åter till uppsatsen!

Mitt bästa för dig!

Så mycket bättre har fått en ny Semptember!
Maja Ivarsson! Sååååå grym! Jag fastnade för hennes låt direkt. Nu spelas den på repeat i mina lurar.
Döcool brud som ger en hel show.
 
 
 
 

Julskyltningarna är i full gång!

Efter att ha suttit och tittat på den här magiska solnedgången kände jag att jag var tvungen att ta en paus och gå ut och röra på mig, få lite luft! Trodde de skulle vara kall och kylig luft, men blev förvånad över att det nästan var för varmt att ha dunjackan stängd och handskarna på!
 
 
Kopplade in musik i öronen och gick i min egna värld!
Kändes lite som julrush på stan idag!
 
 
Inne på Selfrides har det börjat pynta för fullt! Smet in där för att låna toaletten efter en kaffe. Klarar nämligen bara max en timme utan att tömma mig själv efter att ha slurpat i mig en kaffe.
 
 
Fina fina julskyltningar, också på Selfrides!
 
 
 
 
 
 
 
Här var ett stort hörnskyltfönster där de byggt upp en hel värld, alla saker rörde på sig. Väskorna öppnades och stängdes, godiset rullade ner för bandet och kugghjulen hackade sig fram.
 
 
Visst blir man bra sugen på jul nu?

Pennan måste glöda

Idag sitter jag och finlirar det sista på mina uppsatser som ska in denna veckan. Det blir inte roligare än så.
Hoppas kunna ta en powerwalk ikväll för att få lite luft, kanske gå ner till Oxford street och se om de tänt julbelysningen ännu?
 
I öronen; Eros Ramazzotti.
Det är så behagligt och lugnt att lyssna på italienska. Hemma lyssnar vi alltid på Eros eller Andrea Boccelli när vi har fredagsmysmiddag!

En kaffe tack!

Jag tror att jag börjat gilla kaffe mer och mer. Vi dricker ju någon kaffe i veckan på caféerna här i London, inte för att jag då tar svart kaffe med mjölk, utan det är väl mer ”läskvarianterna” någon gång men oftast latte. Den godaste latten jag druckit hittade jag på Harrods, typiskt. Svindyr med god. Därför funkar det bara att ta den när man har folk på besök som vill upptäcka Harrods. Åker inte dit så ofta annars eftersom vi redan strsat runt och kollat och vi har inte råd att shoppa loss där haha!

 Nu kan jag iallafall  vakna på morgonen och önska att jag kunde ta en kaffe. Vi har ingen kaffemaskin i huset och det känns inte lika värt att köpa nescafé för det kommer inte vara så gott som jag föreställer mig liksom. Jag drömmer om en Starbuckslatte på morgonen haha!

När jag flyttar hemifrån igen, eller rättare sagt får en egen lägenhet ska jag köpa någon riktigt lyxig kaffemaskin! Tittade runt på internet och hamnade på cafebar, en sida där du hittar massor av olika espressomaskiner och tillbehör. Du kan till och med bygga din egen cafébar...
 
 
 

 

Tänk er den här maskinen, du kan få upp till fyra olika sorters kaffebönor, mjölksystemet är inbyggt så man kan få gott skum på sin latte och det finns även så man bara kan få kokat vatten till sitt te. Det bästa av allt är väl ändå att den är automatisk så man slipper gå en kurs innan för att lära sig sin egen maskin haha!

Torka aldrig tårar utan handskar

 En serie som berör och får en att tänka till...

 

I förra veckan såg jag förresten alla tre delarna av "Torka aldrig tårar utan handskar", en dokumentärserie i tre delar som har visats på SVT och är skapad av Jonas Gardell. Ni vet säkert vilken det är, kanske har ni sett den? Om inte, så har ni garanterat hört eller läst om den.

Det var tre riktigt jobbiga timmar där jag skiftade från att känna så starkt av den kärleken som lyste igenom serien till att bli alldeles förstörd över hur förbjudet homosexualitet var i Stockholm för bara 30 år sedan och hur den hemska sjukdomen AIDS tog så många liv och att ingen vågade inse eller erkänna att det var homosexualitet och inte cancer som drabbade många pojkar i 20årsålder. Tidningarna skrev att det var cancer, alla skänkte pengar till cancerfonden så fort någon gick bort. SE DEN!

Avsnitten ligger uppe i 30 dagar på Svtplay.se

 

Skyfall

Och så var även denna helgen slut. Redan! Det går så fort. Tänk att det snart är November. Det var väl inte längesen man hade sol och värme, sommar i Sverige. Jobbade det mesta men njöt till 300% de dagarna jag var ledig och kunde ta tillvara på solen...
 
Nu är det snart dags för snön att komma. Ser på facebook att det är många hemma som redan fått sina första flingor. Jag hoppas att det kommer lite hit. Det räcker att det ligger som ett tunt vitt täcke på träden, så man åtminstonne får lite känsla av vinter och julförberedelser. Det får inte bli för mycket, för jag vill inte riskera att mitt plan inte kan lyfta sådär dagarna innan julafton när jag ska hem.
Tänk vilkenmardröm, sitta på Stansted airport och fira julafton ensam.
 
 
 
Satte upp håret i en "galafrisyr" haha såhär några dagar efter premiären men insåg när jag såg bilden att det ser ut som ett fågelbo på sidorna och som att jag har färgat själva flätan i mitten ljusare ;)
 
 
Johanna medan vi väntar på tåget
 
 
Sprang in i en liten "turkaffär" för att köpa något att dricka och blev helt till oss när vi såg den gula färgen i hyllan!!!
 
 
Jag kan inte med ord beskriva hur stor själva salongen är, försökte ta en bild, men eftersom vi hade platser tredje raden framifrån så såg vi inte ens platserna längst bak!
 
 
Sov gott!

Lugn eftermiddag at Carnebratts place

Det är härligt att ha rummet på tionde våningen. Man kan sitta och titta ut över utsikten och se solen gå ner bortom alla hus. Inte för att de ger mycket mer energi till att plugga men bara de ger mig några procent mer vilja så är det ju bra! Jag tröttnar så fort på att skriva uppsatser. Även om jag föredrar det bättre än prov. Det allra bästa är om man har typ 40 olika rubriker med små korta stycken under. Då känns det inte lika jobbigt. Då vet man att det är 5 rader man ska få ner och sen kan man gå vidare...
 
 
Glömde visa mina nya tröja igår. Jag och Johanna har gett den ett nytt namn. Den förlåtande tröjan. Precis lagom med en volang på den där platsen eller vad säger ni?
Det värsta som finns när man har en jeansmuffins som syns tycker jag. Alltså på min själv. Jag bryr mig inte så mycket om hur andra vill se ut.
 
 
Det är svårt att få en bra bild på svarta plagg som visar rättvisa.
 
Jag vet att jag måste måla om mina naglar, precis påväg att ta bort det! Haha
 
Ikväll blir det Skyfall, nya bondfilmen. Längtar faktiskt lite. Den har fått grymt bra kritik i tidningar och media. På IMDB ligger den på 8.7 och enligt alla "filmnördar" så kan man ju inte se filmer som ligger under 6 i princip.
Det är förresten så mycket lättare och smidigare att boka bio i Sverige. eller bara hitta filmen över huvudtaget. Här måste man först leta upp en biograf som visar just den filmen, för det gör inte alla trots att det är en stoooor premiär. Sedan måste man skapa konto och det tog en halvtimme innan allt fungerade och jag tillslut efter 115 försök lyckades betala biljetterna. Tacka vet jag SF. Det ska dock bli grymt att få se den i en så stor salong. Tror det var typ 5oo sittplatser.
 

Fotboll, golf, tennis, rugby, baseball, segling eller kanot? NEJ...

Jag visste att vi skulle stannat hemma ikväll! Det började redan när vi skulle ta oss ner mot Leicester square efter att ha vart hemma och ätit middag. Helt plötsligt dyker den här killen upp framför mig, ja ni kan ju själva tänka er hur rädd man blir vid första anblicken. Herregud!
 
 
Inte nog med att hjärtat hoppade högt så var alla biobiljetter slut. Överallt.
Jag ville gå och kolla nya Bondfilmen ikväll och Johanna tyckte de lät som en bra idé. Men, bara det att det tyckte ungefär resten av Londons befolkning också. Slut överallt. Vi sprang runt till fem olika biografer innan vi gav upp och gick till en pub för att ta en öl.
 
Vi har nog vart för dåliga på att besöka puben när vi bott här. Eller ja, under tiden vi bott här hittills. Ni fattar!
Jag bestämde mig iallafall för att prova en guinesse, för det hade jag tydligen sagt till Johanna att jag skulle göra när vi bodde här haha! Måste hon ha drömt. Men Jag gjorde det iallafall och den var faktiskt helt okej. En sådär ibland liksom.
 
 
 
 
Sen när vi står där i baren och tjötar skit så kommer det in ett gäng som johanna som står med ögonen mot dörren tycker ser ut som fotbollshuliganer. För att citera Johanna:
 
"Siste och vingligaste mannen stannar upp när han får se Cissi. Han hoppas självklart på att få prata med henne, och drar fram en line " You are not from England right?" ..... Näääähääääää, syns det så väl! Cissi ser lätt förvirrad ut och vet inte hur hon ska få iväg honom. Så börjar han fråga om vi gillar fotboll, vi bara...nej. Ser ni på fotboll...vi bara, nej. Gillar ni någon sport? Då svarar vi hockey. Men det var visst ingen godkänd sport. Så han drar upp alla möjliga sporter och frågar om vi gillar någon av dessa. Tillslut frågar han om vi gillar kanot. Vi svarade fortfarande nej. Cissi behövde inte ens dissa honom. Han gav helt enkelt upp, för det enda han verkade kunna prata om var sport och det var det enda vi INTE ville prata om. Skönt! Så slapp vi honom!"
 
 
Blev ju en helt fantastisk kväll ändå, spontan och härlig.
Nu ska jag krypa till kojs och kolla något på play, dra bak klockan en timme och inte alls ha dåligt samvete över att sova en timme extra imorgon bitti!
 
 

Skenet kan bedra

 
Första riktigt kyliga dagen, man luras lätt av solen, för jag passade på att ta på mig kjol när det var klarblå himmel och inte ett moln i sikte. Tji fick ja. Kommer ut och upptäcker att det bara är 5 grader och vinden viner i träden. Det jobbigaste då är att man flänger fram och tillbaka mellan kyla och värme. För så fort man kommer ner i underground håller jag personligen på att flyta bort.
 
 
 
Skulle iväg och göra en intervju med en chef idag inför ett inlämningsarbete i skolan som ska in på tisdag, tog en kaffe på vägen och chillade i soffan med Johanna (www.kustflickan.blogg.se) och njöt!
 
Under tiden vi satt på Starbucks hann det bli helt svarta och regna och sen kom solen och den blå himlen också tillbaka!
 
 
 
 
 
 
 
Ganska lugnt på Liverpool street för att vara lördag. Kanske beror på att underground va knäppt idag. Inget fungerade som det skulle. Så vi fick ta en snuskbuss hem. Den är inte snuskig i vanliga fall men idag var det så äcklig att jag höll på att kräkas. Jag har jättesvårt för dofter och mina vänner brukar fråga om jag varit knarkhund i mitt tidigare liv för jag har så bra luktsinne. Hur kul är det då att sitta i en buss knökfull med massa folk som luktar alla skumma olika blandningar man kan tänka sig. Äcklig gammal ost, gammal uteliggare, ingrodd svett sen förra året, fotsvett som lagrats och lite mat os från igår kväll och gubbrakvatten, allt i ett.
 
 
 
Usch denna läskiga kyrkogården hade inte jag velat gå förbi ikväll när det är halloween och allt. Var massor med folk utklädda på stan redan nu vid lunchtid. Kanske lika bra att jag måste sitta hemma och plugga ikväll? :I
 
 
 
Hittade två snajsiga längre halsband på stan för en billig peng :)
 
Har också vart på jakt efter paraplyer som vännerna i sverige skickat beställningar på!
 
 
 
 

Glömde!

Jag och Johanna ska vara med i Skavlan på onsdag glömde jag helt och hållet av att berätta. Det är ju inte bara kul och grymt för att man får vara där och se inspelningen av ett bra program utan vi får £10 för att komma. Alltså vi får 120kr betalt för att vara med. Förra veckan var Alicia keys gäst, nu kommande onsdag så var det "hemliga gäster", det låter ju superspännande :)
 
 

Syskonkärlek

 
Jag älskar mina syskon!
Hur kan man inte bli glad av att skypa med dessa sköningar?
 
 
 
 
Jakob och Julia visar jakes nya glasögon! Passar båda riktigt bra måste jag säga!
 
Sen har vi ju Jullans årliga julklappslista, önskelista. Förra året önskade hon sig gröna oliver, dubbelhäftande tejp och en hemnyckel. sötnosen!
Här kommer årets!
 
 

Kok bok, mjukis dress, cd skivor, filmer, cd fodral, korsord, fakta böcker, spel, kuddar till mitt rum, kramar, pussar, brev papper, guiness world recordbok 2013, byxor strl 152, kalas puffar,tuggummi , hår färg(som går bort) , hår spray, ljud böcker, lådsas tatueringar , miniräknare, böcker,iPad skal , pyjamas , coolt skärp , kaniner, iPod skal, örhängen,kläder,perfym, minnetonka strl 36 .

Detta var vad jag, Ellen och Jake fick köpa, de dyrare sakerna härnvisar hon till sina föräldrar tydligen. Frågan är bara vad miljö lådor är för något som står med på listan?

 

 

 
Idag testade jag på KFC för första gången, godast var corn on the cob, fan va jag älskar majs alltså!
 
Förresten, jag har köpt min första julklapp! Till herren i huset.
 
Förresten, oj igen, haha! Jag har iallafall glömt att berätta att jag ska åka med mina fina fina underbara vänner till Hemsedal över nyår! Det kommer bli helt fantastiskt bra! och mysigt och kul på alla vis! Kan inte bli en bättre start på året faktiskt!
 

 

I ett skal

Ibland när jag sitter på fik kan jag bara börja se på alla människor och tänka "undra hur den personens liv ser ut" vad har den för livsöde mm...Jag tycker det är så lustigt att vi liksom förväntas ta på oss en bra fasad och ett skal när vi ska ut bland folk. Precis som att det är dåligt att en dag säga att nej, idag suger livet. Är det fult?
 
Hur falskt är det inte då att varje gång någon man träffar på stan frågar hur det är så svarar man ALLTID "bra hur är det själv?" Herregud, det måste vara en av de största vardagslögnerna som cirkulerar runt om alla. Okej det kanske är bra för många och de flesta de flesta dagarna i livet. Men skulle man våga visa sitt rätta ja och svara ärligt på den där frågan? eller är man jobbig då?
 
 

Förlovning

Just det! Jag hade också råkat missa att Sveriges snyggaste prinsessa har gått och förlovat sig!
tydligen överhypat hemma i svennebananland. Fick veta det av Daniel som appropå ingenting skrev ;
 
"Helvete vad trött jag är på den här förlovningen
VEM FAN BRYR SIG!!!?!?!
Hon är ju för fan bara avbytarprinsessa!!"
 
Men hallå, ser inte Chris eller vad han nu heter lite gammal ut för Madde? eller är det bara jag? Trodde de va ämnåriga. Har liksom aldrig tänkt på det innan på bilder. Snygg ring fick hon iallafall.
 
Då kan vi ju hoppas att bröllopet blir i Sverige så vi får lite turister och kul evenemang hemma till sommaren :)
 
 

One day

 
Jag har inte lust med någonting idag. Med start från en timme sen ungefär. Det var som att luften bara gick ur mig.
Jag har inte lust att blogga egentligen (men de gör jag ändå), inte att äta, inte se på film, definitivt inte plugga, jag vill inte umgås med någon och jag vill inte sova. Vad fan gör man av sitt liv då? Eller sin kväll rättare sagt?
Jag är ganska sugen på kaffe men jag orkar typ inte gå ner til Starbucks och jag är sugen på choklad men det är bara torsdag...
 
 
 
Efter lunch hade jag bestämt att fika med Anna som jobbar som aupair i Hackney och som också har fixat mig på gästlistan på Whiskey mist :) Johannas möte med sin grupp blev inställt så då hängde hon på.
 
 
Köpte ny tischa igår för 40 spänn! Och eftersom det var så bra pris så tog jag en i hallonrött också!
 
 
Det mysiga caféet som vi tog en kaffe på!
 
 
Och den gosiga lilla bebisen. Hur kan man inte vilja ha barn när man ser en sån här liten goding!
De små michellingubbelåren och de gosiga små kinderna.
 
 
Jag skulle jämför Hackney med typ majorna i götet eller söder i Stockholm. Lite sådär bohemstil på människorna och mycket vintagebutiker och mysiga små fik. Alla kör på sin egen stil.
 
Här kommer lita bilder från promenaden längs Regent Canal :)
 
 
 
 
 
 
 
Idag hände de en rätt sjuk sak när vi stog och skulle ta overground till Hackney, eller sjuk och sjuk men man blev liksom påmind om hur bra man har det. För när vi kom upp till rätt perrong och jag kollade hur lång tid det var kvar innan tåget skulle komma så stod det 6min och jag bara "men va!? är det 6minuter kvar tills det kommer...så länge har vi aldrig behövt vänta innan!"
Haha vad är det för fel på mig? 6 fucking minuter är väl ingenting eller? Hemma har man tur om bussen går två gånger i timmen. Och inte undra på i Hunnebo där bussarna går typ 3 gånger om dagen..och här står jag och klagar på att 6 minuter är lång tid. Skärpning Cissi!!!
 
 
 

Inställda lektioner blev Buckingham Palace

Idag blev alla våra lektioner på eftermiddagen inställda. Och eftersom vi var duktiga och skrev på våra uppsatser hela eftermiddagen och kvällen igår så kunde vi ta lite ledig på dagen och gå ut i solen och göra något annat kul.
 
 
Vi drog ner till Buckingham palace eftersom vi ännu inte vart här sen vi flyttade hit. Idag har vi förresten bott i London i 40 dagar! Visst går tiden fort?
 
 
 
Precis när vi kommer fram till slutet av Green park så hör och ser jag två hästar som drar en vagn :) Jaf skriker då till Johanna "jag hör hästar!!! SPRING!!!" hahaha! Menade att jag ville hinna ta en bild så där sprang vi som två idioter med varsin kamera i högsta hugg. Folk måste trott att vi var galna turister. Johanna kunde knappt springa för hon skrattade så åt mitt uttryck.
 
 
 
 
De fäller visst upp en järngrej ur vägen direkt när man kört in så inte någon ska kunna köra in i smyg...
 
 
 
 
 
 
Undra vem den indiske killen är (han ser indisk ut... tycker jag iaf...) tänk om det är någon skitkänd prins eller något som vart på besök.
 
 
 
 
 
Och det har vart rena våren här i London idag, vi svettades som små grisar inför slakten. Fick ta av oss våra jackor och gå i bara linne. 24 oktober!
 
 
 
 
 
 
Hittade denna söta bilden på lillasysters instagram. Hon är för go!
 
 
 
 
Och på begärna kommer också en bild på min nyklippta frissa...
Vad spretigt detta inlägget blev med mycket olika saker.
 
 
Blev hungriga och satte oss på en uteservering och tog ett bra luncherbjudande!
Det hänger med i LCHF-svängarna här i London också nu.. om ni kollar menyn.
 
 
 
Tyckte det såg så härligt ut med alla paraplyer som dekoration så var tvungen att ta en bild :)
 
 
 
 
Och såhär kan det se ut på min iphone när jag får tag på wifi!
Jag saknar verkligen att ha tillgång till internet. Bara att lätt och smidigt kunna goggla på saker.
Ta reda på bussar och öppettider på saker. Leta reda på snabbaste vägen. Allt.
 
 
 
Hittade en tunn och bra bok som jag är lite sugen på att läsa. På baksidan beskrev dom den som liknande sex and the city storyn. Funderar på att slå till när jag läst klart min andra. Och visst ser framsidan härlig ut med alla färger ;)
 
 
 
 
 

Då var det dags igen

IGEN!!! FUCKING brandalarm!!! Nu står det och tjuter i 15sek sen lägger det av i 10, sen går det på i 15 igen. Det finns inget jag är så trött på just nu. För inte sjutton ska ett alarm som är på riktigt hålla på i sekvenser....
 
 
 
Japp! Jag la upp en video på youtube. Min första. Så nu skulle jag kunna checka den punkten på min bucket list om det funnits med. Det gör det inte. Men hypotetiskt så skulle jag kunnat gjort det. FYI

En bild per timme

 
 
Bilder från igår när vi efter vi vart på Brick Lane åkte ner mot Covent garden för att även passa på att visa det för lollo och ta en kaffe :) Åt lunch och strosade på marknaden med min kusin Johan tidigare på dagen, trevligt!
 
Eftersom jag visste att jag inte skulle ha så mycket att skriva om idag mer än visa de få bilderna från Brick Lane från igår så tänkte jag att då kör jag på en bild i timmen som många av de stora bloggerskorna gör ibland !
 
9.00
 
Fick ett erbjudande igår om att ställa upp som hårmodeller och bli gratis klippta idag! Som student tackar man ja till saker som är gratis. ALLTID.
Dagen började dock som skit, försov mig och vaknade av att Johanna smsar att hon kommer om en minut. En minut? tänkte jag och kollade på den andra mobilen och insåg att jag med glädje bara stängt av väckarklockan och somnat om. Typiskt när det är en dag då det verkligen inte går att sova längre än vad som var tänkt.
 
 
10.01
Vi anländer till frisörsalongen och jag påbörjar min långa väntetid på att Johanna ska bli klar. (hon har typ 6 gånger så mycket hår som mig och det tar två timmar att klippa)
Tur att dom hade wifi.
 
 
11.00
Johanna har nu stått upp i en 50minuter och blir klippt...Så går det när man har för långt hår haha!
Jag njuter av en kaffe :)
 
 
12.00
Jag börjar bli riktigt uttråkad nu....men nu fönar de hennes hår så målgången närmar sig...
 
 
12.50
Blev en snabblunch på svenska FIKA på Brick Lane...
Mysigt ställe!
 
 
13.00
Jag funderar på att bli talliban?
Haha nej, risken är ungefär lika med noll att jag ens skulle överväga att gifta mig med någon som skulle tvinga mig att bära slöja etc. Det hade inte gått. Ser ut som en gris.
 
 
14.00
De har verkligen annorlunda klippstilar här...
 
 
15.00
Härligt jobb!
 
 
16.00
Shoppat nytt smink från MAC
 
 
17.00
Hemma och plockat upp mitt nya smink. NU blir det tvätta kläder och laga mat :)
 
 
 
 
 
 
 

Lördagens clubbing

 
Här kommer lite bilder från Lördagens festande
 
 

Whisky Mist tonigth

 
 
Nu ska det ut och "clubbas"!!!!
 
 

Camden Market, Little Venice & Primrose Hill

 
 
 
Imorse tog vi sovmorgon eftersom det blev en oplanerad utgång igår men trevligt var det :)
Jag hatar att jag får såsatans ont i mina trampdynor när jag går i heels. Varför kan jag inte få vara bra på det bara? Ikväll blir det pain igen. men mitt mål är att under tiden jag dricker drinkar så sitter jag ner och vilar fötterna ikväll och så får jag dansa mellan varven :)
 
 
Efter lunch/frukost drog vi till Camden market och strosade. Kändes som att marknaden aldrig tog slut? Och det kändes verkligen inte som att vi befann oss i London. Det är så charmigt och mysigt att bara man byter område så känns det som att man kommer till ett annat land :) Det kommer jag sakna i sverige. Kontrasterna.
 
 
 
Nya converse någon?
 
 
Lollo har hittat den perfekta klänningen inför kvällen.
 
 
I en del av marknade fanns det bara massa restauranger eller matställen rättare sagt. Billigt var det också, 40kr för en hel låda med mat :) Dock så hade jag inte en chans att bestämma vad jag ville ha för den lilla kinesen pratade i 350km/h och innan jag hade hunnit svara om jag ville ha ris eller nudlar så var hon klar med min låda haha! Det var inte ens kö. Jag blev nöjd iallafall och verkligen mätt.
 
 
 
 
 
 
 
Svårt att inte bli sugen!
Så det fick bli ett fruktspett med ananas, banan och jordgubbar med smält mjölkchoklad på till dessert :)
 
 
 
Johanna valde att ha både vit mörk och vanlig mjölchoklad på sitt spett och så lite mashmallows på de :)
 
 
 
 
Hittade vägen som leder oss till Little venice :) Mysig kanal med massa båtar!
Gud vad jag vill åka till venedig!
 
 
 
 
Så gick vi igenom en av broarna och vips där stog det visst några killar och höll på med droger mitt på öppen gata, nej men va trevligt.
 
 
 
Istället för att fortsätta längs kanalen så tog vi av mot Primrose Hill för att kolla på den berömda utsikten :)
 
 
 
 
Nu är hösten här!!!
 
 
Och det är himla vackert!
 
 
Hittade mammas butik i de fina områdena :)
 
 
Backen upp till kullen...
 
 
Synd att det inte var sol och blå himmel! Solen hade hunnit gå i moln under tiden vi var på marknaden :(
 
 
 
 
Herregud, hunden är lika stor som en häst!!!
 
 
Beskrivning på allt man ser framför sig, alla byggnader osv :) Såg vårt höghus i skyn också :)
 
Nu blir det dusch för min del sedan lite mat innan kvällens utgång!
Hoppas att ni har en mysig lördag mina fina vänner!
 
Puss

Annorlunda kväll

 
 
Igår startade kvällen på Slug & lettuce i Islington där det hade 2 för 1 på alla drinkar hela kvällen. bra deal tycker jag!
Mötte upp ett helt gäng från Londonsvenskar så satt cirka 25pers från alla håll och kanter i från sverige!
 
 
Testade Cosmopolitan för första gången i mitt liv. 4 av 5 toasters ;)
Sedan kom vi alldeles för snabbt på att vi skulle dra vidare till en klubb där vi hade gratis drinkbord och var tvugna att va där innan 23 så fick slänga i oss de två apple mojitosarna som vi precis beställt in :)
 
 
Efter många turer fram och tillbaka slutade det med att vi hamnade på en ny club som heter 2 & 8 som ligger i bottenvåningen på Morton´s private member´s club på berkeley square :)
Lite stelt med tanke på att det va en privatclub. Det kändes som att man kom in i ett lyxigt hus för de hängde in våra jackor i en stor vanlig garderob i hallen och de stog paparazzis på utsidan och vakade. själva dansgolvet var cirka 50kvm stort...
 
Men absolut kul att uppleva!
Påvägen hem stannade vi till på donken när magarna kurrade.
 
 
Här tar man tydligen med sig sin cykel när man äter...

Dissen

 
Idag bloggar jag från ett regnigt London.
Jag har fått inviga mitt nya fräsiga leopardparaply iallafall och det känns ju kul och bra.
Då har jag liksom inte köpt det i onödan hähä.
 
 
Har lite egentid med migsjälv, kan man säga så? Myself heter det ju på engelska så då borde man väl kunna säga så på svenska?, tvingade mig ner på stan trots att alla mina känslor och intutioner när jag tittade ut genom fönstret förut och såg ett grått, regnigt och tråkigt väder bara skrek åt mig att ligga kvar under täcket och bara skita i resten av världen och bara slappa!
 
 
Jag och Cicinia hänger ihop idag!
 
Eftersom mamma snodde med sig mitt nya skärp som jag köpt här hem till sverige passade jag på att köpa mig ett nytt, likadant såklart, idag.
 
Det är så annorlunda med rusningstrafiken här i London jämfört med hemma. Det är verkligen som värst mellan 18-19 här, hemma är det tjockt redan klockan 16. Undrar om vi svenskar prioriterar att ha kvällstid med familjen medan engelsmännen vill ha sovmorgon?
 
Alltså, titta på detta!!!
FÅR MAN VERKLIGEN SITTA SÅHÄR SOM TJEJ?!?
 
 
Ibland när jag har "råkat" sitta lite brett med benen i en soffa tex så har jag minsann blivit tillsagd att man inte sitter så som tjej. Och detta är inte hemma alltså utan när jag är med mina vänner och så.
Jag måste ju erkänna att det inte ser vidare kvinligt eller stiligt ut och faktiskt bara manhaftigt och "lesbiskt" ut. Ja nu har jag fördommar men de flesta lesbiska tjejerna jag träffat är faktiskt mer "killiga". Så är det. Jag tycker inte sämre om dom för det. Om det liksom skulle börja spruta ut en massa rök ur era öron av ilska nu för att jag skrev så.
 
 
Visst blir man glad när man ser dessa färgglada ballongerna? :)
Det blir jag iallafall. Extra glad när det är så grått och tråkigt som idag.
 
 
Förresten. All credd till Blogg.se för att de lyckats utveckla den SÄMSTA appen i historien.
Jag har försökt att lägga upp detta inlägget i flera timmar via mobilen. Det gick inte.
Finns inte en chans. Har man ett inlägg med bara text tar det cirka 5minuter för det att ladda. Har man med en bild eller två så kan man lika gärna lägga ner direkt för då protesterar och strejkar appen direkt. Det går inte alls. Trots att man kan tänka sig att vänta i 39minuter. No way!
 

Torsdagsmys

Här om dagen beställde jag hem ett 30dagars provkort från tastecard. Kortet innebär att man på utvalda restauranger antingen får "2 för 1" eller 50% rabatt på notan! Hur bra!?
Har inte hunnit prova det ännu men ska absolut göra det i helgen eller veckan :)
 
 
 
 
Ikväll blev det middag på TGI friday´s som jag skrev förut och imorgon blir det antagligen utgång med ett gött gäng från Londonsvenska, en grupp på facebook där svenskar som bor i London kan prata med varandra, fråga om råd eller bara bestämma träff för att ta en öl eller liknande  :)
 
 
 
 
 
 
Dagens citat :)
"Ord gör ondare än slag , slag svider en stund men orden finns alltid kvar ...."
 
 
 
 

På språng...

 
 
Ska till TGI Friday´s och äta med Johanna och hennes vän Lollo.
Hoppas ni har en fin kväll allihopa! :)
 
 
Kvällens utseende
 
 
Älskar mitt nya halsband!!!
Lagom coolt till en neutral outfit i övrigt :)

Puckon

Jag är så sjukt veckovill. Jag vet inte vad det är med mig?
Varje dag frågar jag vilken dag det är. Förstår inte hur det bara kan flyta ihop sådär.
 
Läser på aftonbladet och undrar bara vad är det för fel på människorna i världen!?!
 
 
 

vargen kommer vargen kommer!

 
typ sjuttioelfte gången som brandalarmet tjuter i hela huset och varje gång så hinner man inte mer än ner till receptionen innan larmet slutar!
 
 
 
Idag var alarmet på såpass länge att alla tog det på allvar och det var kö ner i trappan...
Känns som det där i bibeln när det var ngn gubbe som ropade att vargen kom och så tillslut trodde dom inte på honom när det väl hände :P
 
 

All good things comes to an end

Här sitter jag på håltimmen och mailar runt en massa vitkiga mail. Gud var det är tråkigt men himla nödvändigt att ta tag i. Har mailat om att få tillbaka pengar för mina skor som gick sönder efter en månad i somras, registrerat mig på jobbsajter, alla lärare här i London för att veta när sista inlämningarna och proven kommer va. Har nämligen börjat kolla så smått på när jag ska resa hem. Inte direkt kul att sitta här ensam över jul och Johanna ska ha en kompis här så henne kan jag inte vara med.
Jag börjar också oroa mig lite för hur jag ska få med mig mina grejer hem. Om jag komme behöva köpa en extra resväska eller om jag ska tvinga med mina gäster saker hem hähä....
 
Det känns lite sorgligt att behöva tänka på hemresan redan nu. Tiden går lite för fort liksom. Men när biljetten är bokad ska jag försöka att inte tänka så mycket på det. I helgen blir det utgång med trevliga tjejer som jag mött här i London :) och såklart Johanna och hennes kompis från sverige om dom vill med.
 
Tror detta var ett ganska dystert blogginlägg..tråkigt också...
 
Jag älskar arga snickaren för er som inte vet det förresten. Kolla på nybyggarna!
Jag grinar varje program!
 
 

...

Sverige VS. Sluskarna

Tog en riktigt slappisförmiddag idag, duschade och sminkade mig i lugnans ro, så härligt att bara ta det chill, göra lite, sitta och pilla lite på datorn, sminka lite till, bädda, lyssna musik, fixa håret, klä på sig och de får ta den tid det tar. Ingen stress. Jag minns att jag gjorde så mycket på gymnasiet. Gick upp innan 6 och tog över 2 timmar på mig medan jag lyssnade på morgongänget på radion. Mys!
 
 
 
Efter vi lagat lunch drog vi ner till Covent garden för att gå och strosa. De har så himla mysiga gator och kvarter där. Där skulle jag kunna tänka mig att bo. Harmoniskt på något vis.
 
 
Längs gatan från underground och ner mot Covent garden market satt det 6 olika gubbar iklädda en helkonstig utstyrsel och färg. Den här gubben till exempel lurar ögonen av folk. För han sitter i verkliga fallet på en stol som han gömt under sin dräkt. Och under den stora mattan ligger en stor metallplatta som gör att stolen inte välter av hans tyngd. Oss lurar han inte!
 
 
 
 
 
Solig eftermiddag i London, hemma var det regn och rusk hörde jag. Jag har bara blivit positivt överraskad av vädret här och förstår inte alls varför alla snackar om det typiskt brittiska vädret. Det har vart sol 80% av tiden jag bott här, och de är väl ite så pjåkigt?
 
 
 
Hihi en liten detaljbild som jag sett att alla stora bloggare gör ;)
 
 
 
Hittade Snog som är en supergod Frozen yoghurt. Man väljer om man vil ha naturell, jordgubb, grönt te eller chokladsmak på yoghurten sedan finns det typ 30 olika toppings att välja på. Jag tog chokladglass med jordgubbar. Det bästa med allt är att den är både fet- och sockerfri :D
 
 
Häftig inredning, man kan inte titta sig "mätt" på lamporna.
 
 
Söt och trevlig personal ;)
 
 
 
SLURP som Maria Montazami hade sagt!
 
 
Promenerade sedan upp mot Piccadilly och förbi leicester square för att kolla vilka bios (heter de så? filmer iallafall) som går i helgen när Lollo kommer hit. eller hon kommer imorgon. och vi ska på bio på torsdag, men ni fattar.
 
Johanna hittade sin drömkille. Synd att han är död... Perfekt längd ju....eller?
Tänk er kramarna...
 
 
 
Innan vi promenerade hem till lektionen som började vid 6 tiden hann vi med en kaffe i eftermiddagssolen. Tyvärr valde vi ett Starbucks som inte hade internet :O
Omg, vi var tvugna att umgås!
 
 
Kvällingen spenderades i Svenska kyrkan med många andra ungdommar och även äldre som ville följa VM-kvalet...
 
Efter att sluskarna lagt sitt 4-0 mål i 49:de minuten kände vi inte att det var särskilt stor chans att sverige skulle lägga 4 mål för att komma ikapp utan att sluskarna skulle göra något på vägen så vi bestämde oss för att gå hem och blogga istället haha! Tji fick vi. På den fem minuter långa promenixen hem hinner vårt grymma landslag att lägga 4 fucking mål och vända till en oavgjord match. Sjukt är det enda som kan förklara detta fenomen.
 
Jag tror vi missade årets bästa match...Bra jobbat tjejer!
 

GO SVERIGE!

Ikväll ska vi till svenska kyrkan som ligger här i närheten.
Jag ska slänga på mig min svenska tröja och se på fotbollsmatchen, Heja fram vårt land!
VM-kval, Sverige-Sluskland.
Kyrkan har ett café också där dom säljer öl, cider och gofika från Sverige. Hur bra är inte det?
Är faktiskt himla sugen på en iskall cider. Gärna sådär sliskig och söt ;)
 
Nu blir de lunch (och frukost) och sedan lite skola!
 
 

Dag 31

Eftersom jag tar så otroligt mycket bilder här i London, dels för att roa er på bloggen med och dels för att det är kul och jag älskar att göra fotoalbum och fylla med minnen, så har jag gjort en mapp för varje dag.
Tömmer alltså min kamera och mobil varje kväll när det är dags för bloggning.
Tänk att jag har varit här i 31 dagar nu? Vart tar tiden vägen? Allt går så fort.
Och man blir speciellt påmind när man kommer ner på stan nu och ser alla julskyltningar. Nu är det snart dags igen. Och säger man inte varje år "åh är det redan jul? vad fort det har gått i år"?
 
Efter en heldag med plugg och grupparbeten i frostskolan (kallar den så för jag trodde på riktigt att jag skulle bli sjuk för det var så himla kallt överallt) så lagade vi middag och sedan blev det en mysig kväll på stan.
Jag fick lite lön idag från två helger på Liseberg och passade på att unna mig lite saker jag behövde.
 
 
Måste ändå erkänna att det är mysigt när alla lampor på husen tänds.
 
 
Roligt att få stavas annorlunda varje dag. Killen i kassan började dessutom prata en massa med mig. Först sa han bara Cecilia, how are you? och så säger typ alla i London men man svarar typ inte på det. Alltså butikbiträden. Så jag stog lite frågande och undrade om jag skulle svara samtidigt som han gjorde min latte. Men jag bestämde mig tillslut för att vara trevlig och sen fortsatte han fråga om min dag varit bra, om jag var trött, vad jag pluggade så tilslut visste jag inte riktigt om det var meningen att ja skulle börja fråga saker om honom och hans liv? Det gjorde jag inte, haha, Så trevlig var jag. Johanna stog lite frågande och räddade tillslut mig och vi gick ner och satte oss.
 
 
Ett par handskar så jag har några fingrar kvar när jag flyttar hem till sverige. Glömde ta med mina handksar när jag flyttade hit. Inte det första man tänker på att man måste ha med sig i augusti kanske. Ett döskallearmband som var på rea (ett döskallehuvud för varje skitstövel i världen) och ett häftigt halsband som jag kikade på när mammi var här i helgen.
 
 
 
Gosemyströja att värma mig i hela hösten!

Sista dagen av detta besöket

och vi började den soliga lördagen med att stå 30minuters kö för att få äta på the breakfast club som alla säger ska vara så himla gott. Det var gott.
 
 
 
Tack för tipset!
 
 
 
Ser ni hon i bakgrunden bakom mamma? Störande att hon hade så hila mycket dyra och snygga märkeskläder men kunde inte alls matcha det ihop! Kändes som hon hadetagit på sig alla märkesgrejer hon hade samtidigt för att visa att hon hade pengar...
 
 
massa goda smoothies...
För oss blev de dock färskpresad apelsinjucie och mamma tog äpplejucie...den godaste jag någonsin druckit.
 
 
Vi bestämde oss för att ha en lugn sista dag och inte springa runt i massa affärer och stressa. Blev en tripp till Portobello road market. En marknad i Notting Hill, som också är med mycket i filmen Notting Hill, ni vet när alla årstider visas till exempel. Eller precis i början av filmen när han går runt och pratar.
 Fick syn på en butik med bubble tea, ni vet det jag pratade om här om dagen med massa gelékulor i botten...
tror ni att jullan gillade det?
Det var ingen hit om jag sk säga det faktiskt...Valde cold passion tea, smakade mest blomma. Jag har smakat på saker förr som smakat blomma eller parfym. ÄCKLIGT.
Nej, och gelébollarna smakade liksom inget alls. Bata slem. För sen hostade jag upp slem som smakade precis som bollarna. bläk!
 
 
Underbara Notting Hill!
Min och mammas favoritplats!
 
 
 
 
Jag hittade en ny vinterjacka! Nu slipper jag frysa. Äntligen.
Nu behöver jag bara skaffa ett par skinnhandskar. Faktiskt lite förvånad själv över att jag fortfarande inte tagit på mig vantarna, jag som annars brukar vara fullutrustad med vantar och ahlsduk sep-april typ.
 
 
 
Mycket folk på Portobello Road!
 
Vi satte oss på Starbucks och kollade folk och försökte ta massa fjortisbilder. Folk måste trott att vi var knäppa blondiner från sverige för jag tror vi satt i en 15 minuter innan vi fick till en bild som blev OK :P
 
 
Söt kille som spelade housemusik på sitt instrument...är det en saxofon elller vad är det? Vad kass jag är som inte vet...
 
 
Som vanligt finns det ett slut på allt gott också. Tyvärr. Everything has an end.
sista kvällen tog vi en pizza och bara njöt av varandras sällskap. Snackade och Buckets list och vad man vill uppleva med livet. Att våga chansa. Ta steget. Våga gå utanför sin trygghetszon.
 
Puss

Dag 2 med mina älsklingar

Glömde visa er den gigantiska uppblåsbara madrassen som mamma tagit med sig hit!
Herregud vad jag skrattade när jag såg den. Det går ju inte att vända sig på en madrass som är 50cm bred och 8cm hög? Snacka om prinsessan på ärten...fast du känner varenda dammkorn under på golvet haha!
 
 
Julebullan är nyvaken och sover räv inför kameran
 Innan frullen skriver julia kort till skolan för att säga vad hon hittar på i London. Hon är ritkigt duktig på engelskan nu, kan prata med folk och förstår när folk pratar med henne på engelska.
Dagen började med molnighet men sprack sedan upp till klarblå himmel och sol. Första dagen som det verkligen kändes som höst. Det var kyligt i luften och jag insåg att nu måste jag verkligen köpa en ny jacka.
 Dagens outfits ;)
Eftersom vi har en så himla fin park här bredvid så ville jag visa den och alla miljoner fåglar. Vi tog med lite rostbröd och skulle mata dom. Bara det att eftersom det var så tidigt på dagen så var det typ bara vi där.
Alltså ALLA fåglar ville ha mat av oss och var väl hungriga sen natten...
 
 
 
 
Hahaha det slutade med att vi fick springa ifrån alla fåglar för när brödet var slut och vi hade slutat mata dom så började fåglarna picka på våra ben och vägrade att försvinna och vi liksom såg framför oss hur alla fåglarna snart skulle attackera oss! 
 
 
Jullan tar en liten tupplur på bron ;)
Jullan bad mig "mästerfotografen" att ta lite roliga bilder på henne när hon posade :)
 
 
Min fina mamma!
 
 
 
 
Efter en stunds strosande inne på Harrods blev vi sugna på fika och gick därför till deras chocolate bar & café och beställde en lyxig fika. Notan för oss tre gick på 350kr och då deade vi på en kaka! Hahaha!
Mamma höll på att få chocken. en chokladbakelse för 100 svenska kr. Men god var den! Det får jag ändå ge den ;)
 
 
Den berömda! 
Julia gör den obligatoriska bilden med de kända telefonkioskerna som är en av englands självklara "kan inte förändra utseende"-saker.
Vi gick förbi den lilla guldgrottan med alla macaroons och tog hela vägen upp på  Bond street och alla fina affärer. Man känner sig verkligen uttittad och som en fattig äcklig liten uteliggare jämfört med alla fina tjejer och tanter som går med sina höga Loubortiniskor och 4 påsar med nya chanelväskor värda flera hundra tusen eller alla män som sitter utanför i sina snajsiga bilar och väntar på när frun sätter sårätt på pengarna.
 
 
Tog oss iallafall in på Victoria´s Secret och provade en Bh, men jag tycker att 500 spänn för en bh är för mycket när jag kan hitta bra på H&M för 129kr. Så rik är jag inte!
 
 
Jullan fick äntligen åka dubbeldäckare och dessutom den bästa platsen, längst upp och längst fram. Lycklig tjej!
 
 
 
Avslutade fredag kväll med en mysig middag på en italiensk resaturang som heter Zizzi :) Passande huh?
 
 

Mamma och Jullan på besök, Dag 1

Tillslut kom dagen som jag väntat på så himla länge! Och som lilla jullan räknat ner till sedan resan vart bokad.
Ingen var gladare än jag. Det var liksom lite samma känsla som kvällen innan julafton eller innan sin födelsedag när man var liten. Man ligger och det finns en viss spänning i hela kroppen. Det är precis som att man inte kan koncentrera sig på något för man vet att det inte är lång tid kvar innan det händer något himla himla kul!
 
Jag har verkligen inte haft tid att blogga. Vi har varit igång från halv 8 på morgonen till sena natten. Men jag ska iallafall vara näll och visa bilder oh berätta nu i efterhand :)
 
Förresten så kom jag på att jag måste fråga om ni vet att ni kan trycka på kommentera under inläggen för att läsa vad andra har kommenterat? Och då ser ni också om jag svarat på era kommentarer. Det gör jag alltid! För jag blir så himla glad när ni ger mig respons på det jag skriver :)
 
 
Här håller jag på att pussa sönder på min lilla bebis som inte allt är liten längre. Tiden går så himla fort.
När jag hämtat upp dom vid bussen som låg precis bredvid oss, 5minuter gångväg så gick vi hem till mitt lilla rum och packade upp deras kläder, jag fick massa dodis och choklad :) <3
 
Efter flera timmars resande var älsklingarna hungriga och vi drog till Nandos innan vi for vidare ner till stan för att kolla in shoppingen. Julia hade ju en lista på allt hon skulle handla. gulle!
 Ibland önskar man att man var barn så glass och desserter ingår i menyn...
 
Eftersom jag inte vart nere på stan på hela veckan så hade jag helt och hållet missat att de satt upp all julbelysning och pynt oh grejer. Det har ju inte ens vart Haloween än?
Det ser i varje fall himla mysigt ut. Man får en viss stämning i kroppen.
VI skulle såklart in på Hamley´s den stora leksaksaffären med 6 våningar av helt sjukt mycket leksaker och pyssel och pynt och gossedjur och allt vad man kan komma på.
Julia vart helt fascinerad av en kille som kunde blåsa upp ballonger av någon slags lera som sedan var helt gummiaktig och gick det hål i ballongen sp var det bara att knyckla ihop leran igen och laga hålet.
Efter flera timmar i spöregn (klart att det skulle regna just idag när vi inte alls var klädda för det och inga paraplyer fanns i närheten) satte vi oss på Starbucks och instagrammade lite och tog en latte. Julia hade redan här hunnit med att handla en ny tjockiströja på Hollister, nya vita fräscha Converse med mera med mera. Vi fick under resan kalla henne för vår egna lilla Shopaholic, sötnosen!
Mamma fick heta Nana istället för Anna haha! Jag kan inte förstå varför dom fortsätter att skriva namn på kaffemuggarna för det blir typ aldrig rätt! Anna och Johanna är ändå ganska lätta namn kan man tycka? Men icke, Nana och Louana it is!
 
Vi fortsatte sedan vår shoppingtur i regnet till underbara Primark dit julia absolut ville gå trots att fötterna värkte och vi bara ville hem och sjunka ner i sängen och prata strunt.
 
Dag 2 kommer snart....

Fin låt!

Om du vill smaka bajs...

 
Idag började skolan inte fören vid 18 så bestämde oss för att ta en promenix bland alla bakgator här i området. Helt sjukt hur tyst och lugnt det kan bli om man bara går en gata ner. Gick förbi ett par som precis gift sig. Tänk när man ska få lova sin älskade livet. Jag längtar tills den dagen man får känns den känslan.
 
 
Härligt att se att alla länder inte håller på och daltar med sina invånare. Sverige är verkligen för mesiga. 5000kr för att inte plocka upp sin hunds skit är kanske lite att ta i, men still, bra att de blir straffade så att man slipper upptäcka att man har en stor illaluktande blaffa under skor när man är påväg till en dejt eller ett viktigt möte.
 
 
Blev glada när vi såg den svenska flaggan och insåg att det var svenska ambassaden som vi gick förbi.
 
 
 
Sedan tog vi en kaffe på Starbucks och inväntade lektionen, fick en present och snodde wifi.
Jag hämtade påvägen ut från huset också upp min post. IDAG fick jag lycka, jag hade fått en vykort av min älskade lillasyster. Blev helt tårögd när jag såg det.
 
'
 
 
Här är förresten ett tips!!!
 
 
 
Här satt en kille och nördade sig med att splea wow samtidigt som han tog sig en kaffe. Det finns så många konstiga människor här. Man behöver aldrig känna sig för ful eller konstig...för det finns ALLTID någon som är värre.
 
 
 
 
Om ni någonsin vill smaka på bajs så köp dessa pillren som ska hjälpa till att komma i ro så man slipper ligga vaken halva nätterna som jag för tillfället gör.

BUBBLE TEAS

Påväg till Harrods och jag tror att tjejen bredvid Johanna gillar lila!
 
 
Johanna fick nostalgikänslor vid puttekulorna ;)
Stog och pratade om hur mycket varje kula var värd när man var liten!
 
 
 
 
Och så var vi i minigränna...
Helt sjukt att dom vet hur dom ska göra för att det ska bli text i karamellerna?
 
 
 
 
Kommer ni ihåg dom här? Det gör ni väl?!? Evighetskulor!
Som man satt och sög på i tre veckor och som blev dammiga mellan varven. Herregud så äckligt.
 
 
Hade gärna tagit detta soffbordet till min kommande lägenhet! Från Ralph Lauren...
 
 
 
Sängen med stort S, extrapris till och med. Endast 18 000pund istället för 22 000.
220 000kr för en sängram!!!
Men det var kul att gå där inne och drömma sig bort för en sekund.
 
 
 
Hundspa!
Ett rullband med en tv framför...
 
 
 
Tycker synd om de stackars hundarna som får leva i ett skyltfönster fram till att de blir sålda.
 
 
Lyxhissen på Harrods
 
 
 
 
till och med mashmallowsen är glammiga
 
 
 
Hittade lite udda matvaror i en butik i närheten...
jordnötssmör med grape jelly stripes? uhäk!
 
 
 
Och den nya grejen i london är tydligen Bubble tea, kan fås varm eller kall och i botten ligger det små gelébollar som man ska suga upp genom det gigantiska sugröret. Vågade inte testa idag men lovar att återkomma med en recension :)
 
 
Och såhär ser det ut när det är rusningstrafik...Man står som packade sillar och rör vid massa äckliga bakterier och saker som jag tror att det är bäst att man inte börjar tänka på vad det är för något...

Strosa på stan

Hej mina fina!
 
Jag tror att det nyss gick upp för mig hur sjukt det är att jag verkligen BOR i London.
För nyss så var jag lite rastlös och tänkte, "men jag åker väl ner en sväng till Harrods och strosar där då"
Haha! Vadå "jag åker ner till Harrods"? Hur sjukt låter inte det då?
 
Idag bestämde jag datum med min älskade vän och själsfrände Amanda om när hon och Daniel ska komma hit. Ska bli himla myspys att få hit dom. Från att ha umgåtts 24/7 (24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan för er som inte är insatta i förkortningen) till att knappt kunna smsa är inte okej.
 
Jaja, men jag slänger väl på mig jackan och sticker ner till Harrods då hähä.
 
 
 

Blinddate-utgång

Ni kommer tycka att detta är lite konstigt och kanske tråkigt, men här kommer ett inlägg helt utan bilder haha!
Jag har inte något spännande alls att visa.
 
Igår kväll kände Johanna sig inte sugen eller på humör för att gå ut medan jag var sugen. Hade nämligen fått kontakt med en tjej som kunde fixa oss på listan och gratis drinkbord hela kvällen på en häftig klubb. Snackade ganska mycket med henne under kvällen och när klockan var tio skrev en tjej till mig på facebook att hon sett på londonsvenkar att jag var sugen på att gå ut.
 
Så vi tänkte, va fan, vi går ut ihop då. Hennes kompisar hade nämligen också bangat och ville vara hemma :)
Så hon kom hit vid halv 11 och så drack vi ett par snabba glas vin och gick sedan ut tillsammans.
Hur kul som helst! Visade sig att hon jobbat på Solvik i sommar, på samma jobb som jag jobbat på tre år tidigare? haha hur sjukt är inte det då? Världen är liten. Man träffar alltid någon som man känner på ett eller annat sätt.
 
Klubben var cool och jag satt och pratade med två killar från New york hela kvällen. Den ena killen frågade om jag kände Ibrahimovic haha! Bara för att jag sa att jag var från sverige. Sedan tyckte han att det skulle vara skitkul att lura den andra killen (kompisen till honom) om att jagkände Zlatan så då blev ju den killen eld och lågor och jag höll på att dö av skratt :) Kul var det! Sedan satt kille nr 2 och berättade om när han var på Zlatans match och om hur bra det var och frågade vad jag tyckte om spelet osv osv haha!
 
När klockan blev 3 gav jag mig ensam hemåt i den kyliga Londonnatten!
Tog fel buss och fick ta en taxi! haha. Jag som alltid planerar? Hur kunde jag glömma av att kolla upp hur jag skulle ta mig hem? Måste bero på att jag antar att jag ska kunna googla allt under tiden. Det är verkligen skillnad att gå från att ha Iphone till att inte ha Iphone. Bara negativt. Inget bra. Eller jo, för mina vänner, för jag sitter inte och kollar på min dötråkiga motorola som känns som en tegelsten i jämförelse.
 
Idag har jag bara legat som en död fisk i sängen. Inget att tillföra världen. Lagat mat med Johanna. Det var det enda. Nu ska jag försöka kolla på Solsidan. Så avis på er där hemma!
 
 
 
 

Portobello Road Market levererar kärlek

 
Igår satt vi i skolan hela dagen och när vi tröttnade på det så bestämde vi oss för att åka till Portobello Market för en liten utflykt. Kul att se lite folk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och eftersom jag blev KÄR i ett par skor igår och inte kunnat sova på hela natten så var vi bara tvugna att åka tillbaka idag för att prova dom. Varför provar man inte direkt? Så vet man om man ska gå runt och tänka på dom i onödan eller inte. Försäkte ta en bild på marknaden idag...LIIIIIITEEEEEE mer folk idag....
 
 
 
Smockat med folk och underbart väder. Och det enda jag kunde tänka på var om mina skor skulle stå kvar på reahyllan eller om någon skulle ha hunnit att roffa åt sig dom medans jag min dumma fan har legat hemma och grämt mig över att jag inte provade dom.
 
 
 
 
Här ska man verkligen passa på att köpa frukt!
 
 
Hur sugen blir man inte? Man valde en av muggarna så gjorde han en smoothie på dessa om man ville. Jag köpte ingen. Men såg himla gott ut.
 
 
Efter jag vart och hämtat hem mina kärlekar. Jag kunde inte stå emot. Och dessutom sa mamma till mig innan jag åkte att hon tyckte att jag skulle köpa få men snygga och dyra grejer istället för massa billig skit (hon vet att jag är en sucker för Primark och Ullared osv).
Jag löd!
Jag köpte dom.
Jag tror inte att en kille kan förstå känslan...
Ni ska snart få se dom...
 
 
Sneak Peak...
nej dom kostade inte £150. Det var rea!
Electra hette jag på nollningen i Halmstad. Och det hette skorna med.
Meant to be!
 
Det jag skulle säga var att vi drog till westfield efter portobello road market. Johanna hade inte varit här innan. 315 affärer gör även en tjej trött fort.
 
 
PURE LOVE!

Bacon and cokain

 
Haft Art & Society med skolan idag!
vart och besökte St Paul´s Cathedral!
 
Vaknade kl 6 av fantastiskt väder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här inne är bilderna lite suddiga för man inte fick inte fotografera men det gjorde jag i smyg iaf höhö
 
 
 
 
 
hahaha ser ni min näsa?
Sen åkte vi upp i toppen av byggnaden och kollade på utsikten
 
 
Halvvägs upp
 
 
 
Jävulstrapporna upp
 
 
 
VÄRT TRAPPORNA! Johanna fick svindel. Och hon trodde inte att hon va höjdrädd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hemgång.
Idag är jag inte på bra humör. Därför blev det ingen text. Ibland har man dåliga dagar. Men ni fick många fina bilder.
 
Ps. Bacon och cokain var två fina statyer inne i st paul´s cathedral ;)

Knäppisarnas stad

 
Glömde berätta igår om hur himla många det är som använder Mac på mina lektioner.
Jag ljuser inte om jag säger att 70% har med sig en Mac på lektionerna.
Idag satt det tre rader bakom mig fulla med macbooks. Jag vill också ha en sån!
 
Och varje dag jag går förbi receptionen här i mitt hus innan jag ska till lektionerna så ser jag massa stora paket stå där bakom disken och bara sticker ut sin stora feta tunga åt mig som säger "haha du fick inget idag heller"!
 
Såg förresten ett bröllop när jag var ute och sprang igår!
Och en gubbe som verkade tycka det var mysigt att ha massa fåglar i huvudet som risker att lägga stora feta bajsklickar i håret. Fresh?
 
 
 
Han stod där med sin hand full av bröd ovanför huvudet. Sjuka gubbjävel! :P

Brännande hett i Johannas mun

Usch vad jag var trött imorse! Jag kan inte förstå att jag varje gång jag måste upp tidigt ska vara skittrött. På helgerna vaknar jag halv 9 och är pigg utan anledning. För att överleva en morgon med trötthet och för att övertyga mig själv om att gå upp så måste jag tänka "när får jag gå och lägga mig igen?" Som idag, så hade vi lunch mellan halv 12 och 13. Då ligger jag på morgonen halvdöd och tänker okej men jag kan ju faktiskt gå och lägga mig kl halv tolv igen och sova en stund, okej då går jag väl upp då. Hahaha! Varför gör jag såhär? Jag går ju inte och lägger mig vid den tiden ändå. Är det psykologiskt? För de dagarna då jag inte har någon chans innan typ sex på kvällen är det tusen gånger jobbigare att gå upp. Det är som värsta ångesten!!!
 
Vad tycker ni om de nya kabeldragningarna i vår skola förresten? Är detta okej PC?
Skolan börjar förövrigt arta sig nu. Det blir mer och mer klart. Hoppas den ser någorlunda ut tills mamma och Jullan kommer på torsdag. LÄNGTAR!!!
 
 
 
På håltimmen gick vi ett kvarter bort till en bokaffär som Johanni upptäckt medan jag var ute och sprang igår. Tyvärr hade dom inte den boken jag ville ha. Men jag ska se om jag hittar den i stan :)
 
 
 
Hittade ett supermysigt italienskt fik (alltså, säger jag supermysigt väldigt mycket? jag kan inte komma på ett annat ord just nu ändå så det får vara så) eller harmoniskt kanske? I varje fall BRA café. Lunchställe och restaurang också. Pefekt för min mamma i think.
 
 
Fetaste bullbordet!
 
 
 
 
Johanna köpte den största marängen jag sett. Tyvärr inte kletig inuti :/
 
 
 
 
En mysig hörna av restaurangen/fiket där det sålde lite råvaror etc...
 
 
 
 
 
Haha jag kommer på mig själv i skolan att skriva allt på svenglska.
Börjar skriva meningarna som läraren säger och sen går det för fort eller jag hinner tappa ord för hur jag ska beskriva det för mig själv och då swisch så är jag inne på lite svenska och sen swisch tillbaka till ett engelskt ord in i mellan haha! Heja svengelskan!
 
Sen har jag också kommit på att jag i vissa situatoner när jag är lite stressad eller ivrig GLÖMMER AV att mina gruppkamrater inte kan svenska haha!
 
Som idag på lektionen så gjorde vi en uppgift i olika grupper och när läraren står och säger de rätta svaren så kläcker jag ur mig "haha inte vi iaf" högt till mina gruppkamrater som bara tittar konstigt på mig hähä...
 
 
 
Vi delades in i grupper på ett av seminarierna idag, seminarie ar vi efter varje lektion då vi ofta läser igenom ett case för att sedan diskutera öppet i klassen om vad vi tycker och hur de skulle gjort annorlunda osv. Bra för engelskan. Svårt med tanke på att man inte kommer på snabbt vad man ska svara. Så idag råkade jag svara att jag inte visste varför jag valt den kursen. Haha. först ut att berätta om mig själv. Inte kul som wowjocke hade sagt.
 
Hamnade iaf med två tjejer från östländerna, typ polen och slovakien tror jag och en kille från London. Den ena tjejen verkade skitdryg och höll bara på med sin blackberry. Ade (killen) pikade henne ganska mycket om detta och frågade om telefonen var intressant. Vårt gruppnamn blev, "Charlie´s angels"
Fyndigt av Ade att komma på!
 
Det blev en lång dag i skolan, slutade 20 och hade inte ätit sen lunch. Tanken på att gå upp laga mat i en timme fanns inte på kartan. Det fick bli invigning av Nandos. En portougisisk restaurang med mestadels grillad kyckling, majskolvar, halloumi, fries...
 
Skulle testa denna goda såsen. Både jag och Johanna ogillar stark mat och jag hann provsmaka såsen innan henne och utan att hon såg de (och de brände kan jag säga) men jag tänke att jag säger inget så får jag se hur hon reagerar. Och herre min gud så roligt det var. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade spelat in detta. Haha. Det går inte att förklara. Men det står Piri.piri på flaskan. Det räcker väl.
 
 
 
 
Här kommer lite fina bilder som en mingelfotograf gick runt och tog inne på nattklubben Bond som vi var på i lördags. Riktigt fin ljus han lagt på tycker jag. Man slipper se alla skavanker och tycka att man ser sliten ut fasän klockan börjar närma sig mycket för små barn.
 
 
 
Ida, Johanna, Jag & Sanna
 
 
Tuttvarning ;)
Härliga Sanna och Malin som vi träffat några gånger nu :)
 
 
 
Over and out!

Hjälp mig!!!

 
Nu ska vi ha omröstning här på bloggen!
Jag måste ha en höstjacka och kan inte alls bestämma mig.
Därför ska ni hjälpa mig att säga vilken ni tycker är finast utav mina förslag! :D
 
nummer 1:
 
 
 
 
 
 
 
Nummer 2:
 
 
 
 
Nummer 3:
 
 
 
Nummer 4:
 
 
 
 
Nummer 5:
 
 
 
Nummer 6:
(min personliga favorit)
 
 
 
Nummer 7:
 
 
 

Run forest Run

 
Gårdagens spenderas i bibblan för att läsa igenom att som kommer komma på lektioner och seminarier i veckan. Skönt att ha en måndag att kunna förbereda sig på!
Fick ett roligt mail igår också!
 
Min gamla studierektior mailade och sa att han anmält mig till ett stipendie för min uppsats om examensarbetet i trean. Sandlådebordet. Och för er som inte vet om det, så kommer bordet snart i produktion! Får de första utkasten och bilderna planer etc nu i oktober. Så spännande så jag dör. Tänk att bordet snart kommer finna på riktigt. Kommer kunna hjälpa barn att delta i leken.
 
 
 
Nu blir det en löprunda i Regent´s Park innan vi lagar mat och går på lektion ikväll!
RSS 2.0