Träning en hets?

Alltså finns det ens ord? Skulle det vara negativt att ens arbetsplats uppmuntrar till träning? Vet denna tjejen och alla andra fetton vad träning har för bra effekter på ens kropp och liv eller? Det är ju inte direkt förvånande att det är en fet tjej som sitter och säger att det är en negativ sak när folk berättar om sin träning och att det är provocerande och en hets mot allmänheten.  
 
Har%20tr%C3%A4ningshetsen%20g%C3%A5tt%20f%C3%B6r%20l%C3%A5ngt?

Typisk vardag

Igår lekte vi bageri hemma hos familjen Carnebratt. Pappan i familjen gjorde fågelmatsklumpar av jordnötssmör som gått ut blandat med massa solrosfrön, mamman bakade bröd á la LCHF, stora dottern bakade en kladdkaka också enligt LCHF.
 
 
Lägg märke till hur fantastiskt mycket tid jag lägger ner för att få till bra och spännande bild som ser så där härligt pysslig ut. Not. Snabbt och enkelt, jag vill ju bara ha en bild på skiten. Här tog jag den dessutom lite i smyg för att slippa kommentarer som "men vad ska du med den där bilden till, eller, måste du verkligen ta kort på allt?"
 
Men nu vet ni, på Ica i Kungsbacka kan ni hitta pasta för 7spänn paketet om ni väljer att självskanna. Inga konstigheter.
 
 
Här är en lika delikat bild på det god brödet. Här skrattde jag och mamma även ganska länge åt min bror. Det var nog bäst att han inte var hemma för då skulle han nog blivit så arg och flyttat hemifrån likafort som vinden kan vända. Han HATAR nämligen "fröjävlar" i bröd och brukar skälla på mamma om det är det som serveras hemma så med tanke på att hela detta brödet bara består av det så...
 
 
Imorse lämnade jag det varma huset kl 7.15 för att bege mig ut i kylan mot jobbet. Jag har kommit på att det är ganska jobbigt att gå med termobrallor och tjock jacka vilket gör att jag förstår att barnen ser ut som små michelingubbar när de springer fram som små ankor...
 
 

En film på när jag vispar grädde med en ny slags visp. Den snurrar alltså runt när du trycker den upp och ner...vem vinner? Tjejer eller killar?

 
En typisk vardag hos mig... Alltså inte att jag sitter och äter LCHF-kladdkaka utan alla roliga händelser som händer före och efter jobbet. Träningen tog jag inte kort på. För jag liksom hatar lite att folk måste bokföra och visa VARJE gång dom tränar. Jag visar det sjlv ibland men måste man verkligen söka credd för varje gång man gör det? Isåfall, jag har gått fram och tillbaka till jobbet, 5km idag. Duktigt? Ja men man tackar... Imorgon ska jag också gå och på tors och fredag också för den delen. Lagom är bäst som de så gott heter.

SPA

Jag och syrran fixade lite hemmaspa medan de andra bastade :) Skönt att få återhämta sig lite inför veckan som kommer :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyckad Lördag

Tjejkvällen var toppen. Och tänk att man alltid tycker att det är roligare innan man kommer ut till krogen och ändå så går man ut :) När jag tog bussen hem vid kvart i 3 stod temperaturen på -18... Jag tror att jag glömde helt och hållet av att ta massa bilder på kvällen, så har bara en bild vi tog allihop tillsammans med självutlösaren på Amandas kamera :) Gud vad jag är seg och trött nu, jag avskyr att ha den den olustiga känslan i kroppen som man får dagen efter. När man inte kan sätta fingret på vad som behöver justeras. Mat brukar göra gott. Och en massa vatten. Kom på att det inte var så smart att starta kvällen igår med en stoor kopp vätskedrivande kaffe innan jag sedan skulle dricka madssa alkohol som också tömmer kroppen på vatten.
 
 
 
 
Brukar samåka med mamma till jobbet eftersom hon kobbar på samma skola dessvärre jobbar hon tidigt denna veckan så jag måste promenera 40min varje morgon... ser liksom inte jättemycket framemot det med tanke på temepraturen.... dessutom måste jag lämna huset strax efter 7.. suck
 
 
 

Ohälsosamt

Det är inte hälsosamt med -10 grader! Inte heller okej att bussen är försenad då. Mina ben hann domna bort under den kvarten jag fick stå i bara strumpbyxor och klackar. Eller nej, alltså jag hade ju såklart en topp och jacka också och en halsduk med för den delen. Men ja, mins ben lyste helt röda igenom mina svarta strumpisar och tror ni inte att när bussen väl kom så höll den på att inte plocka upp mig för idioten såg mig inte fören att precis passerade mig så jag var tvungen att springa ikapp den 100m när den väl stannat. Suck.

Och nej, termobyxor var inte ett alternativ. Tänk er själva påväg in på krogen, i garderobskön "hej jag skulle vilja hänga in mina termobyxor här" haha skulle ju inte funka. De skulle tro att jag är en förvuxen bebis eller tant i förtid. BIG no no alltså!!

YOLO

Åhhh vad man blir ledsen trött och besviken på samma gång när man skrivit ett långt inlägg och verkligen tagit sig tid till att försöka skriva det på ett intressant sätt, för det gör man, även om jag vet att jag inte har 1miljon läsare varje dag, och i varje fall när inlägget bara försvinner för att man öppnar sin mail som lyckats få något jävla f*ttprogram som vill accepteras och då hänger sig skiter och man måste starta om internet. KUL!
 
i varje fall så satt jag och lyssnade på "Hannah och Amanda"s podcast när jag sminkade mig, fixade håret och målade naglarna och allt annat pill man gör när man förbereder sig för en kväll och vill visa upp sitt bästa jag. Så började de iallafall diskutera att man borde fokusera på att framhäva och visa upp de sakerna man är nöjd med över sin kropp istället för att fixera sig vid vad som är dåligt och som man kanske inte är så jävla happy över. I mitt fall mina pluffsarmar för tillfället.
 
Så smade jag i varje fall Mandy för att se vad hon var mest nöjd över. För visst är vi tjejer då? Om man hör något som man börjar fundera över så vill vi gära diskutera detta med våra tjejkompisar liksom? För att få det avklarat och bekräftat av ytterliggare några till. Jag vet inte, men det handlar väl om det där som vi tjejer måste göra, ÄLTA. Det som killar inte har någon som helst förståelse för att vi vill göra.
 
För att komma till sak, så kom vi in på våra tuttar och också att vi inte gillade stora galna bröstvårtor som sprider ut sig över hela bröstet utan Amanda skulle helst av allt vilja att sina bröstvårtor behåller den formen som de gör när hon fryser, alltså vill hon frysa om tuttarna 24/7 om man ska hårddra det ;) haha! Och jag då, jag gillar mina pygmebröstvårtor och kan mycket väl och gärna tänka mig att skita i amningen och ge mina bebisar ersättning bara mina bröstvårtor inte ändrar form och växer när jag blir gravid. Detta önskar jag nästan av hela mitt hjärta. Liksom nästan mer än vad jag önskar att jag inte får några fula bristningar på magen (och kom inte och säg att det är naturligt, för det fattar jag väl också att det är men de blir liksom inte mer snyggt för det).
 
Nu är jag färdig för kvällens tjejsnack, vinpimplande och peppmusik. Eftersom vi inte planerat så mycket så vet man aldrig vart den här kvällen kommer sluta. Det blir roligast så.
 
 
Nu är det bara ögonen som ska makeas ( mejkas) , hur skiver man det på ett bra sätt? Det funkar ju liksom att försvenska när man snackar men det såg ju förjävligt ut att skriva det... ja men okej dah, sminkas på svenska!
 
 
 
Kaffe innan kvällens balluns!

Födelsedag

Nu har jag inte bloggat på länge, tror inte att livet som elevassistent inte är så spännande och speceillt med tanke på att jag har tystnadsplinkt om mina goa ungar :) Så mycket frisk luft jag fått denna veckan har jag inte fått på flera veckor skulle jag tro. Det enda jobbiga är att jag varannan halvtimme måste dra på mig 15 lager kläder och det tar tid. Men jag fryser inte gärna.
 
Idag fyller vår älskade lilla Jullan år så då blir det massa firande med go mat och paket med henne ikväll :)
 
Förresten fick jag förlängt så jag ska jobba hela nästa vecka med! Hoppas jag får vara kvar fram till jag får ett annat jobb så jag har möjlighet att åka och hälsa på Linnsan i Orlando i vår :)
 
 
Fick vara med i tidningen igår, Hallandsposten!
 
 

Precis min humor

Varje gång jag läser denna quoten så skrattar jag, eller ler sådär nöjt för den är så himla bra.

Hemsedal i en film

En underbar resa med fantastiska vänner! Tänk va mycket man hinner med på en vecka, och vad mycket man glömmer som man sedan minns när man tagit massor av bilder! Så, här är filmen, nu sticker jag in i brorsans rum och tränar haha!
 
 

Svettmonster

Jahopp, det blev ju ett lyckat kalajs igår. Jake hann inte mer än komma innanför dörren, strypa en kobra och sätta sig i soffan innan ett glatt gäng idrottskillar knackade på dörren och jag fixade fram godis, tårta och kaffe! Det är kul att se när folk uppskattar det man gör. Det sägs ju att de är dom små sakerna och tanken som räknas :)

Jag överlevde denna tentaperioden med! Även om man i början av veckan håller på att tuppa av av stress och självmordstankar som verkar så mycket härligare än tentaplugga...

Eftersom jag inte kan ta mig till gymmet än så får gymmet komma till mig. Man får ta det man har hemma och jag hade bara en stång och det var dammsugaren så då fick det bli så. Svettig blev jag så det lär ju ha gjort någon minimalisk procent nytta

Nu ska jag läsa den berömda sexboken... 50 shades of grey

Surpise!

 
För alla ni som smsat mig och frågat vem den tykna kommentaren om varför jag inte ringt kom ifrån så kan jag glatt meddela att det bara var min farmor. Började undra när jag fick flera sms om detta men förstod direkt vem det var. Var det så spännande alltså? Kul. Lite intr
 
esserade av mitt liv iallafall. Sedan ska jag meddela att om ni gillar fisk och lax så är Abbas middagsklart en toppengrej när man inte vet vad man ska laga. Men jag är tveksam till om du skulle gilla det Amanda. Du är fortfarande en bebis i dina smaklökar. Tyvärr.
 
 
Så, sedan har jag och Johanna haft en riktigt dryg början på helgen. Jobbat så effektivt att vi knappt hunnit med att äta. Hoppas bara att det ger resultat på tentan imorgon.
Detta kallas effektivitet, äta i plugget..
 
 
 
 
Igår åkte jag en snabbis hem till Onsala för att fira att mamma har fyllt och att Jaken fyller idag. Så vi åt tårta och dem öppnade alla sina presenter, åt okså grainerad hummer som smälte i munnen. Har sett att systrarna Graaf som jag följer via deras bloggar brukar besöka ett julbord som har ett helt bord med bara skaldjur, hade lätt velat åka dit bara för det. Har också googlat priset, 995kr/pers, inte så farligt med tanke på vad kilopriset för hummer ligge pår. och jag hade såklart bara ätit skaldjur och skitit i de billiga köttbullarna och prinskorvarna. Dom hade kunnat ligga kvar där och skrika på mig. Jag hade gått på dyrgriparna.
 
 
 
 
 
 
Idag körde jag ner till Halmstad igen, med massa av Jakes packning, för att köra sista plugget. Känner ni igen när paniken börjar komma krypandes, 4 mil kvar tills man är framme, man är lite för lat för att stanna någonstans och det trycker på mer och mer i blåsan för varje minut som går.
 
I stundens skrivande väntar jag på att Jake ska komma hem. Har pratat med några av hanns vänner här, så ska överraska honom med lite tårta och kompisar här ikväll :)
 
Är här han, min gulleplutt, 22 år gammal! (som han hette när vi lekte när vi var små, jag var mamma och han var gulleplutten haha)
 

Fredagsmys

Idag blev det en lugn fredag med go mat, sällskap av Johanna och Lotta på bråkmakargatan :) imorgon drar vi igång med plugget några timmar igen innan jag åker hem och firar mina kära familjemedlemmar som fyller år :)

Hejhej barnen, här kommer jag

Glad glad glad! Katharina ringde nyss och sa att hon behövde mig på skolan hela nästa vecka :) Superglad! Tänk att man kan bli så glad över att få jobba, medan man i vissa studer inte önskar annat än att få sluta jobba och gå hem och slappa i soffan. Men skulle jag vara tvungen att välja så jobbar jag hellre. Skulle få krup om jag skulle sitta hemma och vara arbetslös, pank dessutom. Hur kul blir livet då? Så nästa vecka agerar jag fröken heeeela dagarna :) Fanns även möjlighet att det blev flera veckor på samma ställe men vi bestämmer en vecka i taget.
 
Nu ska jag strax testa Abbas nya färgidgrej till la, ni vet Middagsklar som de går massa reklam för nu. Rapporterar sedan om de blir hiss eller diss, jag gillar det mesta så antagligen hiss.

Jan. 10, 2013

Middagsmys med tacos såhär på en torsdag!

Fullsatt innan start

Varför tänker man så förbannat mycket på allt annat när man tentapluggar? Garanterat de perioden jag funderar mest över mitt liv haha!

Hängde på brorsan för att kolla när hans klasskamrat Felix spelar hockeymatch!
Kunde inte riktigt bestämma vilken slusk jag ville sitta bredvid...

Valde sedan att sitta på rumpan

Filmtajm

Ifall vi missar den stora skärmen så finns alltid den lilla

Dog nyss lite!

Bortglömda bilder

Glömde visa bilderna när vi provade skorna igår och sen va vi ute och gick i Halmstad men det tog jag inte alla bild på. Hade öppnat ganska många nya affärer bara på ett halvår. Ikväll ska vi nog gå ner och ta en fika med hans kompisar :)

New ln

Vad gillar ni mitt nya schampo då? Löddrar fint och luktar godis ;)

Skoproblem

Jakob har nyss suttit och stirrat på när jag försökt ta på mina skor, eller det är bara den ena dom strular. Så i den använder jag en plastpåse för att kämpa mer foten med. Efter att ha stått och stirrat på mig en stund undrade han om jag verkligen skulle gå med en påse uppstickande ur skon och när jag stoppade ner kanterna runt foten kom han med kommentaren "jag vet inte om jag ska skratta eller gråta"

Han muttrade även lite under tiden om att jag inte kan besöka kompisar utan att behöva fråga om dom har en plastpåse att ge bort.

När jag precis nu innan vi skulle gå ut nu bad honom att ta en bild på mig ifrågasatte han varför jag stod så konstigt med ena foten och fattade inte alls att de var för att man skulle se skon bra på bilden ;)

Passage

Min dator är sjuk. Blåskärmen kikar in titt som tätt. Varför händer detta alltid mig? Kan jag inte bara få ha en bra dator? Nästa gång blir det fan en Mac!

Idag har jag vart och tagit cellprov i livmodern, kul att man får resa på resultatet om 10 veckor... Jullan va med mig som stöd sedan hade vi systermys på kungsmässan och åkte och fikade med Charlotta!

Efter det var det bara att åka hem och tvätta och packa om väskan för att nu sitta nere och mysa i soffan och kolla film med brorsan i Halmstad :) blir hos honom en vecka.

Nu; the blind side
Se den om ni inte den

Semester

Jag lever :) Har bara inget internet uppe i det dyra landet. Här går en chokladkaka på 60kr och lösgodiset kostar bara 179kr/kg. Riktiga kap. Känns inte som en omöjlighet att ha godisfria månader här inte för man har för sjuttsingen inte råd med att vara tjockis. Imorgon förmiddag lämnar vi landet och flyr tillbaka till det relativt billiga Sweeeeeedeeeen!
 
Jag mellanlandar hemma med ett snabbbesök hos läkaren innan jag åker ner och har syskonveckamys med brorsan Halmstad på måndag kväll :)
 
Visar er lite mer bilder och kanske även lite roliga historier från veckan när jag landat hos honom på måndag kväll :)
 
Puss

Hemsedal del 1

RSS 2.0