Varning för bildregn

 
Lördag förmiddag startade vi med en härlig powerwalk i höstsolen inne i Regent´s Park. Vi var inte ensamma precis. Många som var ute och sprang och jag bev riktigt sugen. Om bara min dumma snuva kunde låta mig vara i fred nu. Nu får det vara nog!
Många småbarn som matade fåglarna. Fanns väldigt många olik sorter och nästan alla fåglar var tama.
Man kan även hyra trampebåtar och trampa runt ute på sjön. Såg ganska mysigt ut :)
 
 
 
 
 
Den här pippin tycker jag var söt med sin vita näbb :)
 
 
Kvällen innebar utgång med girlsen! Dagens outfit blev detta och jag fick tillfälle att inviga mina nya klackar (var tvungen rättare sagt!)
 
 
Hemma hos Sanna där vi hade förfest :)
 
 
En detaljbild på mitt nya halsband :)
 
 
Jag och fina johanna! <3
Det blev en lyckad utgång men med hemgång hyffsat tidigt, eller är tre tidigt?
 
Idag tog vi sovmorgon och vilade ut. Blev så småningom rastlösa och bestämde oss för att göra någon utflykt. Blev en tripp till Finsbury där vi hört talas om en butik med massa billigt smink. Heaven för tjejer.
Fanns 3 butiker på samma gata med bra massa löshår och peruker. Amanda här kan du köpa löshår från 15kr och uppåt ;)
 
 
En av hyllorna inne på Paks.
 
 
Johanna hittade den största borsten vi någonsin sett.
 
 
Här är mina fynd från paks. Verkligen en turkaffär men med hur mycket bra saker som helst. Tänk er halva ullred fast med bara massa borstar, schampoo, hårspray, hårfärg, smink, lotions allt som är bra för kroppen!
Aloevera för 100kr. Samma som man köper hemma för flera hundra. Nagellacken pungade jag ut med 99p/st för, dvs typ 10kr. Tandblekning för 50kr. Bli inte arg nu mamma. Jag kommer nog inte att dö av det. Värt att testa! :) Hårfärgen jag köper hemma! Superbra! Nu slipper jag vänta ända till Januari med att färga håret :)
 
 
Efter vår tripp till Paks i Finsbury drog vi vidare till Harrods. Hade inte vart där sedan vi flyttade hit, Johanna hade aldrig vart där och nu har vi månadskort så nu kan vi åka underground hur mycket vi vill. Det finns en nackdel med Underground. Jag dör av värmeslag. Jag har skitlätt för att börja svettas så fort jag byter temperatur sådär på 2sek. Så idag har jag slängt av och på pälsen hela tiden. Det roligaste var dock när vi var inne på Harrods och jag bad Johanna att hålla min väska för jag var tvungen att ta av mig pälsen, hon bara "NEJ! Ta inte av den. Du ser mycket rikare ut om du har den på!" HAHAHA jag skrattar varje gång jag tänker på det. Bara för det får jag visa en egobild eller snarare en av mina outfitsbilder på hur jag ser ut när jag ser rik ut. (outfitbilderna tar jag varje gång jag har på mig ngt jag är nöjd med, så sparar jag dom bilderna i en mapp i telen sen och dom dagarna jag har blackout så går jag in i den mappen och tittar vad jag skulle kunna ha på mig! Supersmart om jag får säga det själv.).
 
 
FAB!
 
 
Hur kan man gå förbi dessa utan att det kommer ett vattenfall av saliv ur mungiporna? :O
Dessutom fanns det typ 10 sådana här diskar med praliner. Endast £8 per hg. Så alltså typ 3 praliner för 90kr eller något sånt.
 
 
Vi trodde det var vodka. Men det är vanligt spring water för 300 pistoler. Häftig flaska i varje fall. Men inte värd pengarna.
 
 
På Harrods har det redan blivit jul. Så vi var inne en sväng i deras christmas hall. Det är så sjukt. Det kommer bara säga svisch så är det jul. Men det var ändå en liten mysig känsla man fick.
 
 
 
Eftersom det var långt mellan frukost och innan vi skulle hinna hem och laga middag som för övrigt blev hemmagjord pyttipanna så bestämde vi oss för att fylla buken med lite fint kaffe. Gick till Harrods Chocolate Bar & Café där man var tvungen att invänta personal för att bli placerad vid ett bord.
 
 
Aldrig varit på ett fik där man får en meny att bläddra i. Dofterna inne i cafét ska vi inte tala på. Ni hör ju bara på namnet. CHOKLAD!
Det var chokladfonduer, chokladcrépe, praliner, muffins, varm choklad. Det fanns huuuuur mycket som helst.
 
 
Den godaste latten jag druckit i hela mitt liv. Skojar inte. Lätt värd 50kr!
 
 
Avslutade fikan med en god truffelpralin med smak av champagne som de sedan tyvärr missade att ta betalt för. Åhhh nej men va synd! Vi som såååå gärna ville betala för den!

Tell you the story of who I am...

Nu har jag inte bloggat på två dagar, det har varit fullt upp. Igår hade vi vår första lektion i Art & Society, Vi kommer som jag skrev innan besöka massa olika sevärdigheter i London för att sedan skriva en liten uppsats om detta och få credits. Känns inte alls jobbigt. Igår var vi på Bristish Museum.
Mäktig ingång!
Tänk att ha detta taket hemma? Bara ligga i soffan och titta upp bland molnen. Eller ligga och titta på åskan och höra hur regnet smattrar mot fönstren. Idag kom vi på att vi saknar frisk luft. Att komma ut och känns hur luften går ända ner i lungorna. Havet. Skogen...
Avslutade lektionerna med en go thairätt på en liten restaurang i covent garden som stank mögel.
 
 
 
Igår kväll var vi också iväg med Sanna och Malin på ett ställe som har torsdagsklubb. Drinkar, shots, öl och vin för 15kr/st. Trevligt ställe. Förutom att det rusade fram en tjej till mig som gapa och skrek för hon trodde att jag var intresserad av hennes kille som jag inte hade en aning om vem det var. Johanna satt livrädd på andra sidan och trodde jag skulle åka på stryk haha!
 
 
Idag hade vi ingen skola och det har inte funnits något att plugga på ännu så tog en tripp till totally swedish för att köpa glutenfritt bröd. Tycker så synd om Johanna för att det är så dyrt. 45kr för en limpa medan jag köper en för dryga 7 spänn.
 
 
 
Hittade också en supermysig inredningsbutik. Det märktes att det var här som de rika och snobbiga människorna handlade saker till sina hem. Satt en "tant" med näsan i vädret och en hund i knät i en av sofforna och pratade med tjejen som ägde butiken. Hon tittade på oss som att vi kom från mars.
 
 
 
Hittade också typ världens största tandborste idag...
 
 
 
Innan vi gick hem tog vi en sväng om Starbucks, snyltade på wifi och funderade på hur livet som blind är...
 
 
 
Efter att vi gjort hemmagjorda pannbiffar med ris och pepparsås så valde vi att ta en myskväll med bio :)
Biooutfiten på!
 
 
 
Är i akut behov av att färga håret!
Gick till den största bion här i London enligt vad vi hört, VUE.
Det var ganska dyrt, 120kr studentpris. En meny med popcorn och dricka fick man punga ut med 120kr för, så det skippade vi. Bad istället killen att fylla på min vattenflaksa med kranvatten varpå han frågade om jag ville ha varmt eller kallt vatten. Svarade såklart "ja men jag tar gärna varmt du!"
Johanna tyckte vi skulle komma i tid så att vi fik plats haha! Det var vi, tre bögpar och en tjej som satt framför oss och pratade i mobiltelefon tills jag tröttnade och skällde på henne. Mysig film! Hope springs med Meryl Streep. Hon är nog min favoritskådis. Skulle rekomendera denna filmen till alla gifta par över 40.
 
Här är min favoritlåt just nu!
 
Så himla fin och mysig... Lyssna och njuuuuut
 
 

Norskar är galna på riktigt

 
Men tja!
Mår ni bra? JAG SAAAAA MÅÅÅÅR NI BRAAAAAAAA?
 
 
Flådig föreläsningssal idag kanske? Det serverades gratis te, kaffe och kakor. Gött!
 
Det har verkligen varit en lång dag idag. Föreläsningar mellan 10-20 så det är lite tufft. Men å andra sidan är vi lediga varje mån och fredag och hela tisdag dag fram till 18 så man står ut. Tänk i Halmstad, då tyckte man att det var jobbigt om man gick 9-5. Rena lyxen nu ju!
 
Kul att höra att alla uppe i bohuslän har kommit igång med hummerfisket. Det jag skulle säga är en av anledningarna till att man överväger att bo där uppe efter den fantastiska sommaren såklart. Förlåt, ta det inte som en diss. Men jag skulle aldrig klara av att flytta tillbaka just nu. Det händer för lite. Jag behöver lite fart så att jag kan underhållas. Göra spontana saker.
 
 
Jag och Johanna äter middag innan vi skulle ta en öl med den norska tjejen vi bestämt träff med!
 
 
Skitäcklig mat! Typ smakade ingenting. Helt blöt fiskv vilket ledde till att paneringen blev som en deg och vem sjutton gillar torrt ärtmos? Såsen smakade bara majo med lite kryddor. Nej det blev verkligen en diss. Sämsta maten efter den frukstansvärda indiska maten vi åt häromdagen. Förresten blev vår stekspade helt grön (den var svart från början) efter att vi kokat upp det indiska med lite mer grädde för att få bort det starka. Snacka om starka kryddor när det till och med missfärgar svart plast till grön spyfärg.
 
 
EN STOOOR KALL ÖL!
Enda gången jag kan njuta av öl. Tyvärr hinner den ofta bli fesljummen innan jag hunnit till hälften.
 
 
Våra nya norska vänner. Norge betalar halva deras utbildning så de ska va här i 4 år och plugga. Sjukt kul för dom. Synd att jag inte kom på det när jag skulle börja plugga....fast då hade jag ju också behövt sparat ihop ungefär 80000kr per år jag skulle plugga också för bara skolagiften...
 
I vilket fall är norskar så galna som man tror. De berättade om hur de går till för dom när dom ska ta studenten. När dom börjar trean så bildar man olika "team", köper en buss tillsammans och inreder denna så grymt man bara kan. Asså ni kommer inte tro att detta är sant. Jag satt med öppen mun i typ en halvtimme när dom berättade om detta. I vilket fall så har dom ledigt från skolan under 1 månad precis innan dom ska ta studenten.
 
Då "turnerar" alla grupper som ska ta studenten runt med sina bussar i olika städer i Norge i en månad och festar! Varje dag! Man hyr en privat chaufför som kör bussen. Sedan går de såklart ut på att ha den grymmaste, coolaste, rockigaste, fetaste och helt enkelt bara den flashigaste bussen ever!
 
Alla skapar en egen logga, ett namn på bussen/teamet, man skapar ett tema för sin buss och man trycker upp tjockiströjor, tischor, linnen, trosor, byxor,shorts, kjolar, nyckelband, visitkort med sitt favoritcitat på, och på allt detta trycker man sin egen logga. Och man får inte gå i några andra kläder under denna månaden.
 
Varje helg träffas dom vid samma stad och festar hjärnet ihop. Då står alla bussar i olika ringar, 4 i varje och så blildar dom dansgolv som omringas av bussarna och så får alla turas om att spela. Tävling här också såklart. Högst musik vinner.
 
Sist hade de en kranbil som körde efter en av bussarna med högtalarna som var tre gånger så höga som bussen haha. detta är så sjukt. och det är sååå mycket pappa betalar. Olga som norksan heter hade spenderat 20000 under denna månaden.
 
En buss hade hyrt in skrillex för att spela under en av kvällarna på deras buss. Det betalade dom 80 000kr för bara sådär. Varje buss kostar cirka 200 000kr att köpa (dom köper av tidigare årsgrupper). Förra året hade någon haft LFMAO som spelade. NORGE ÄR SJUKA!!!
 
Jag kan berätta hur mycet som helst. Det tog aldrig slut. Men jag orkar inte ritkigt. Jag tror att ni fattat. Vi gnällde över att vi tyckte de var dyrt med en studentmössa för 600pix och en klänning och festbiljett osv för cirka 3000kr totalt kanske. Det tycker jag är mycket för en dag.
 
Här är några ord ni kan söka på för att hitta klipp på youtbe från dessa galenskaper "Russetid, russ, lillehammer, tryvann, stavanger och landstreff"
 
 
Nu blir det sängen för min del! Imorgon väntar en ny spännande sista kursintroduktion, Art & society, vi ska gå på ett nytt museum eller känd byggnad per vecka och se skriva en liten reflektion om detta i slutet. Chill kurs. Man får högskolepoäng för att upptäcka London.
 
Godnatt mina fina!

Skicka lite tidningar till lilla mig :)

Jag fulkomligt älskar att lyssna på Hannah Widell & Amanda Schulmans Podcasts!
Jag tror att detta är mest för tjejer. tror inte jag kan se någon kille sitta och lyssna på detta. Men. Det handlar om allt och ingenting som har med relationer att göra och varje vecka tar de upp ett nytt ämne. Love it!
Det är som att sitta och tjuvlyssna på två tjejer inne på ett fik som har massa spännande saker att prata om.
 
Nu har jag fått veta att dom IDAG släpper en tidning via aftonbladet!!
Snälla kära, kan någon vara snäll att skicka den till mig!
Ni har fått min adress innan :) Pliiiiiis! <3

What´s happening?

Var är alla mina besökare? Blev jag så tråkig på ett par dagar alltså? Från 60 till idag 15?
För er som förresten är nyfikna på vad andra kommenterar så är det bara att klicka på kommentera så ser ni dem.
 
Haft våran första skoladag idag mellan 18-21, rätt sent måste jag säga. Vill inte fröknarna hem till sina familjer?
Satt i en sal lika stor som en bio, så tror vi var runt 140 personer i min klass. Det var fullt överallt. Förutom på en rad...där satt det två ensamma tjejer i mitten på raden, dom var från sverige och såg antagligen jättefarliga ut eftersom ingen vågade sätta sig på samma rad....
 
 
Redo för the first class!
Visade sig att denna kursen kommer vara snarlik en kurs vi redan läst i Halmstad. Skönt när man ska skriva uppsats och göra ett grupparbete :)
 
 
Tog även en Latte på Starbucks förut och snyltade lite på deras wifi. Imorgon kommer det att bli en lång dag.
10-20. Pust! Efter dagen ska vi fika med en norsk tjej som idag blev överlycklig över att vi var svenska och hon kunde prata med oss på sitt "riktiga" språk. Det blir kul :)
 
Jag och Johanna har också frågat runt på min våning ifall folket skulle vilja ha ett foodparty med oss. Tänker oss att alla lagar mat ihop så att det blir som en buffé och att alla lagar något som är typiskt för deras land. Än sålänge har vi folk från Japan, Australien, Holland, Sverige och Frankrike :)
 
 
Utsikten från mitt fönster. Idag var det äntligen sol igen. Tänk vad glad man kan bli av lite sol.
 
Förresten glömde jag att berätta om den underbara kommentaren som Johanna kläckte precis innan vår lektion började.
 
Såhär säger hon om två killar på raden framför;
 
"Jag tror att dom två är tvillingar. Dom två killarna där."
sedan tänker hon en liten stund och fortsätter med....
"JA! Kolla öronen! Skitlika ju"
 

Tävling

 
Eftersom jag nyss fått veta att man bara kan ha klackar och klänningar när man går ut i London hade denna passat mig perfa då jag bara fick med mig tre dresses hemifrån :) Tävla ni också vetja!
www.tilda.metromode.se
 
 

Rainy Monday

 
Bibblan äger! Jag gillar den verkligen, för det är enda stället som det finns wifi på i denna byggnaden och idag kunde jag äntligen efter 10 dagars väntan koppla upp min telefon där och det var lite som halleluhjamoment kan man säga. Min älskade iphone fick liv igen. Den riktigt sken av glädje att få bli använd!
 
 
Mysiga fotöljer som vi satt och chillade i under tiden vi surfade runt. Lånade även böckerna till kurserna som starta imorgon. Är lite pirrig för hur det kommer vara. Salarna hä är nästan lika stora som biosalonger. Powepointsen visas på två skärmar för att alla elever ska kunna se lika bra. Vi har också vart och köpt block och grejer idag.
 
 
Löste nålar idag också, för sedan jag kom hit har jag haft en tanke om vad jag skulle göra med min tomma anslagstavla (som i och för sig hade passat bättre med lite brev och vykort på).
 
 
Det är svinkallt på rummet och elementen är avstängda. Idag blåser det ritkigt mycket ute så det riktigt viner in igenom ventilerigen. Så fort jag öppnar min dörr ut till korridoren så blir det lite bättre, men den vill jag ju inte ha öppen hela tiden. Skumt!
 
Nu blir det serier och mys under ett varmt täcke!
 

Girls night out

Jag har sagt det innan men jag måste säga det igen. ALLA killar här är skitjobbiga. Visst att man tyckte det var lite kul i början att man fick uppmärksamhet. men nu är det fan inte kul längre. funderar seriöst på att skaffa turban eller färga håret svart och bli emo så man slipper det.  ALLA är på mig. busvisslar, glor, går efter, säger att jag är vacker osv osv. igår när vi skulle åka till krogen och skulle ta rullstrappan ner till tuben så va de ett gäng på 8 killar 30+ som åkte upp så glodde dom som fan, började skrika massa saker och busvissla och typ så. Vi undrade vad fan dom höll på med egentligen. vad ska jag göra då? hoppa över och hångla upp dom eller vad tror dom egentligen? en kille på tuben satt och gjorde slängkyssar till mig. så himla äckliga. och sen va de så hela kvällen...
 
Aja, vi hade iaf en kul kväll trots detta :)
 
Kvällens partyoutfit!
 
Johanna påväg in till city. Alltid ett leende på läpparna :)
 
Satt på en mysig restaurang med Maja och Jana på leicester square innan vi gick vidare till ett ställe som hette Salvador&Amanda som bytte typ av musik varje timme! Riktigt trevligt ställe men vi bestämde oss senare för att testa lyckan någon annanstans också, dumt att stanna på en klubb när det finns typ  en miljard här.
 
 
Fina tjejerna!
 
Ja och när vi skulle hem så tyckte jag och Johanna att en bussigthseeing på 1,5 timme var på plats haha!
Nä men vi hittade inte rätt hållplats och chansade för en kille sa att denna bussen kan ni ta och när vi åkte en halvtimme och frågat flera gånger om vi verkligen kan ta denna bussen så säger han att han kom på att denna kanske inte alls går dit utan det är åt andra hållt hahaha. då fan blev jag förbannad och skrek på honom haha. Lita aldrig på killar från nya zeeland (som bott i london i 5år men inte verkar kunna ett skvatt ändå) Sen hittade vi snälla människor med internet som kunde kolla upp hur vi skulle ta oss in till mitten igen. Väl inne i centrum orkade vi inte leta buss och tog närmsta taxi hem. Men vi hade kul ändå!
 

Londonexperterna tipsar!

Nu har vi mellanlandat hemma! Tiden bara rinner iväg!
 
Middagen på Friday´s var delicious...
Vi bestämde oss för att promenera ner mot Piccadilly, brukar i vanliga fall ta typ 30-40min men tänkte inte på att det var lördag och tjockt med folk längs hela Regent street. Herregud!
 
 
Sanna och Malin, två superhärliga tjejer som satt och berättade om sitt galna liv i London. Fick nästan ursäkta oss för vi inte hade några spännande historier om att vi efterfestat med LMFAO eller att vår bästa vän rullat runt i lakanen med Anders Svensson trots att han är gift och har barn...
De lovade att ta med oss ut någon gång snart, det blir nog minst sagt spännande!
 
 
Johanna och den goda maten!!!
 
 
Vi åt även en starter som de kallade kycklingstrips. Mums.
 
Tjejerna berättade även om hur utelivet fungerar i London. Vill man in på de bra klubbarna så är det high heels och klänning som gäller. Med betoning på High på skorna. Hur ska detta gå? Jag hatar att ha stilettklackar när man ska ut och dansa. Och vad är det för fel på ett par svarta byxor och en snajsig topp? Eller svarta shorts med en topp? Det var bara att glömma shortsen sa dem. Och så berättade de även att om man är störig i kön, pratar för högt eller är för full eller liknande så kommer du inte heller in. Sen är det oftast lista på alla klubbar.
Det som i och för sig var positivt var att alla tjejer kommer in gratis och behöver inte heller betala sina drinkar!

TGI Friday´s fast på en Lördag då....

 
 
Igår hade vi en riktigt mysfredag och det behövdes. Livet går verkligen i 200 här. Känns inte som man har många minuter till övers för att bara ligga hemma och ta de lugnt.
Tog en härlig promenad till mataffären som låg lite längre bort, vaalde ju att leta upp en superstore för att få ner priset. och det lyckades vi verkligen med kan jag säga. Allt är så billigt här jämfört med i sverige.
 
 
Wetabix som hemma kostar runt 40kr ligger här på 63p vilket är cirka 7kr haha!
Ett halvt kilo köttfärs 15kr, mjölk 5kr, ett paket jordgubbar från england 10kr, färska kycklingfiler 6st för 50kr. Jag kan fortsätta hur länge som helst men det va en liten sneakpeak iaf :)
 
Hittade ett fint hus på vägen till Tesco
 
Jullans hus!
 
 
 
Har på mig en skön klänning från FAV och mina nya Dr Martens-kopior hähä :)
 
Nu ska vi ner på stan och käka middag på TGI Friday´s med Sanna och hennes kompis, (Johanna känner Sanna sedan tidigare) alltid kul att träffa nya personer! Vi ska nog äta på den restaurangen brorsan jobbade på, så får se om jag känner igen någon som jag kan hälsa till haha :)
 
Ikväll blir det antagligen utgång med det svenska gänget från båtfesten!
 
Förrsten...någon som vet var detta är? Vi hittade det på mataffären. Ser ut som trädstammar!
 
 
 

Båtpartaj och false alarm

Dom har massor av torrschampoo i London! Ni vet det där lilla vita pulvret som jag är helt beroende av. Som jag inte kan leva utan. Eller det kan jag... men då ser jag ut som en dränkt katt i håret, fast håret är torrt då. Även om det är rent. Det bara hänger rakt ner. NADA volym. Boring alltså.
 
 
Igår var vi på båtpartyt med skolan. Riktigt trevligt och vi fick prata med massor av folk :)
Träffade 3 svenska från Karlstads Universitet (känner mandarinen igen dessa kanske?)
 
 
Och mitt i detta inlägget har jag precis avklarat dagens träningspass. Brandalarmet gick igen!
Så jag var tvungen att ta det seriöst denna gången eftersom det var övning igår. Sprang tio våningar ner för att sedan få reda på att det var falskt alarm, så då var det bara att traska upp igen. Helt slut! Glad att vi har hiss i vanliga fall kan jag säga.
 
I varje fall, detta är Oscar och Lisa. Och bredvid mig satt Gustav. Väldigt trevliga personer som vi ska ut med imorgon. Pratade också med två amerikanskor som blev helt till sig när de hörde att vi var från Sverige. De har tydligen alltid velat åka till Sverige. Dom visste inget om landet men har ändå alltid velat åka dit haha.
Det är ofta som folk tycker det är coolt att vi är svenska. Är det coolt att bo i Sverige alltså?
 
 
Johanna :)
 
 
Jag och Gustav
 
 
London Eye
 
Utsikten från båten...
 
 
Fina Tower Bridge
 
Efter båtturen som slutade runt 21 så var tanken att vi skulle fortsätta till Camden för att gå ut på en club där.
Fick detta fantastiska erbjudandet och kunde såklart inte motstå!
 
 
 
Jag, Maja & Jana
 
Det skedde lite komplikationer på vägen skulle man kunna säga. eftersom vi var så uppe i att prata med varandra så råkade vi gå på fel tunnelbana? Säger man så i London? Underground.... Fel tåg i varje fall. Fick hoppa av, åka tillbaka, ta nästa tåg, hoppa av och byta igen för att sedan en timme senare va framme i Camden och då alla också hunnit bli hungriga och opepp. Så det blev mat och sedan härliga underground hem igen. Känder som vi var hemma 4 inatt medan klockan bara var 23.
 
Vi ska i varje fall ut med detta härliga gänget imorgon och fira Majas födelsedag! Det blir kul!
 
Pratade med min Favorit förut <3
 
 
Som hade fått en dricka som inte vuxna får dricka ;)
 
 
Dagens planer; Storhandla & ha myskvällis
 

Salma Hayek på Londons gator

 
På vägen hem från registeringen på skolan gick vi förbi BBC Radio och såg att det stog massa människor med kameror och väntade. Så jag frågade en kille där vad de var som pågick. Det visade sig att den mexikanska skådespelaren Salma Hayek strax skulle lämna byggnaden. Dags för kändisspotting!
 
Salma Hayek har mexikan-spanskt och libanesisk-assyriskt ursprung. Modern är spanskättad och fadern assyrisk-libanesisk. Salma Hayek talar flytande spanska, engelska, fransk, arabiska och portugisiska.
 
Hon är aktuell i filmen Savages just nu :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag stog på andra sidan hennes bil så kom riktigt nära att fotografera :)
 

Wanties

Dessa hade gärna fått hoppa in i min gardeob just nu!
Speciellt inför båtfesten på themsen ikväll.
 
 
 

Paaaaaaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!

Jahopp! Och alldeles nyss gick brandalarmet och jag stog här yrvaken på tionde våningen och hade inte en aning om vad jag skulle ta vägen eller hur jag skulle bete mig. Det är då man önskar att man hade kollat igenom anvisningarna så som dom säger på flyget att man ska göra. Sån tur var slutade det tjuta efter 1min. Jag går ut och ställer mig och väntar på Johanna vid hissen eftersom vi bestämt tid att ses för att äta frulle på min våning.
Efter att ha stått där i 10min går jag in och smsar och frågar om hon försovit sig. Då svarar hon att klockan är en timme tidigare än bestämt. Min telefon har alltså bytt tillbaka till svensk tid efter uppdateringen igår haha!
Den här dagen börjar ju helt magiskt bra!
 
 

Älskar tjuvlyssnat.se

Läs och njut!
 
 

Hösten innebär filmmys

Åh... nu tycker jag att det är riktigt mysigt att hösten börjar närma sig men stormsteg.
Det blir sådär krispigt i luften på mornarna och alla sköna serier drar igång igen.
Det är väl bara en tidsfråga innan löven börjar ändra färg och trilla av sin grenar.
Här ska jag tips er om den bästa serien, eller en av mina favoriter i varje fall!
 
SONS OF ANARCHY!
 

Museum of London, CHECK!

 
Målet var gratis!
 
Idag hade vi som mål att göra något i London som var gratis så det fick bli ett museum. Typ alla museum är gratis i London. Det borde nog Sverige också införskaffa om de vill ha några besökare. Jag skulle aldrig betala för att gå och titta på sånt här.
 
Museum of London blev det. Egentligen tycker inte jag att det brukar va så kul och gå och kolla på massa verktyg som de använde för typ 2000år sedan. Det ger mig liksom ingenting. Så jag gjordet det enbart av tre anledningar;
 
1. Gratis. Och som vi säger i sverige, Gratis är gott! eller bra... Då ska man helt enkelt passa på. varför tänker jag på Ove Sundberg när jag skriver detta? Haha!
2. För att underhålla er som läser bloggen med massa roliga bilder ;)
3. Vi skulle göra något som inte kostade pengar och ändå fördriva dagen med annat än att sitta stilla och ruttna på rummet.
 
 
Ooooppps... Det blev visst en kaffe påväg till Museumet. Den var ju inte gratis. Men om vi låtsas att det var någon hygglig karl som bjöd mig på den så var det gratis. Gott! Tackar så mycket.
 
Jag tror att museumet ligger i en stadsdel där det ligger massa businesskontor också. För det var väldigt många höga och flådiga byggnader runt omkring. Hoppade av underground i Moorgate och promenerade 300m.
Utanför hade de gjort en hel vägg med mosaik av foton i olika kulörer.
När man kom in i entrén stod det en stor glaskula med text om att skänka £5 så kommer mueumet att kunna gå runt på att vara gratis osv. Det gjorde inte vi.
 
Fanns en del roliga saker för barnen...och mig...
Här är plattor med massa ledtrådar, så ska man leta upp en massa olika prylar inne i själva museumet. Sedan var det också videoförklaring för barn och 1X2-frågor om historiska saker.
Under tiden på museumet kläcker Johanna frågan "Har du tråkigt Cissi?"
Kan inte ritkigt förstå varför haha! Jag som tyckte jag var jätteengagerad och intresserad av saker som i vanliga fall skulle få mig att vilja somna.
 
Massa äckliga gamla skallar! Vem vill titta på sånt egentligen? och vad är det man kan tycka är så jäkla intressant med det? Ett ruttet huvud...
 
Det fanns däremot en sak som jag tyckte var riktigt bra. Och det var att de hade samlat en grupp människor i åldrarna 14-24 år och så hade det fått göra en egen utställning där de tolkade hur vi lever i dag jämfört med förr. Till exempel förklarade de (se kändisbilden) att ungdomar nu för tiden kan lista fler kändisars namn än viktiga personer som sitter och bestämmer över oss och våra länder etc. Och sen var det såklart en massa om elektronik och andra saker som gick att jämföra. Där fick man sig en liten tankeställare :)
 
Känns som att det kan vara lite jobbigt att ta sig igenom en dörr med den klänningen eller?
 
Påväg till underground igen hittade vi en butik som kallade sig Hotel Chocolat, en riktigt bra affär skulle jag säga. Man fick til och med smaka på choklad...gratis ;)
 
Vi bor precis bredvid en butik som heter Totally Swedish, som ni hör av namnet kanske så säljer de enbart svenska grejer. Eftersom de inte verkar finnas några glutenallergiska personer i England? så gick vi hit och köpte bröd till Johanna så hon slipper leva på riskakor och yoghurt till frulle. Detta gills inte som köpförbud. För äta bör man annars dör man. Så det så. Då har vi gjort klart de för oss.
 
 
 
 

Regent Park och Covent Garden


Vi går natt och dag kan man säga. Dygnet runt med andra ord. Det är bra. Vi behöver nämligen röra på fläsket.
 
 
Efter rundvandringen som för övrigt var helt meningslös eftersom våran skola är ett totalt byggkaos nu, alltså jag tror inte ens att det hade varit tillåtet att få gå i skolan under de omständigheterna i sverige...det är byggdamm och byggmakapärer överallt. Min astma gillar inte stark doft av möglad färg och 1miljard byggdammspartiklar, så gick vi i varje fall till Regent Park som ligger precis bakom vår byggnad. Eller kanske framför. Bakom Madame Tussade som ligger mitt emot oss :)

En jättestor park med massa öppna ytor att chilla med en picknick i. En perfekt löparpark. Blev lite sugen på att dra en runda direkt men måste vänta tills den dumma förkylningen har släppt!
Längst bort i parken från vår sida sett så ligger London Zoo, De hade en öppning precis så att man kunde se in till girafferna och kamelerna, eller om det va dromedarer, lär mig aldrig vad som är vad haha. Jullan, hit kan vi gå när du kommer om du vill?
 
Vi har invigt köket idag! Slog till med en go kycklinggryta med ris för er som undrade ;)
Pratade med en tjej som bor granne med mig och hon är från Australien. Jag hoppas att det blir massa kul event och grejer nu när skolan drar igång. Jag vill prata engelska! :)
Än så länge verkar alla sitta inne på sina rum och häcka.
 
Ikväll har vi varit nere i supermysiga Covent Garden, jag tror nästan att det är mitt favoritområde i London. Lagom mycket folk, åh nu är jag sådär svensk som älskar lagom. Fy fan vilket bra ord. Det borde vi importera till alla andra språk också. Coolt om svenskan liksom kom på ett ord som var samma i hela världen. I vilket fall så är Covent Garden himla bra! Massa härliga butiker och det är även på detta torget som de på julen skänks en stor julgran ifrån Norge som monteras med massa fin julbelysning och så en julmarknad runt omkring. Fick en liten känsla om att det snart är jul idag. Tiden går så fort.
 

Tog en crepe med nutella och banan! Köpte ett härligt doftljus som luktar fläder och champagne.
Hittade en rolig butik med massa svenskt lösgodis som får mig att tänka på den butiken som pippi går in i och bara möläter en helt påse med godis, remmar och munkar. Visst ville man göra likadant när man var barn? Och jag har alltd velat äta tårta som hon gjorde, med en sked rätt i mitten av tårtan! Vet att jag inte skulle tycka det var lika kul ochatt jag skulle tröttna på tårtan efter ett par skedar, men det är bara själva grejen att ha gjort det.
 
 

Rundvandring på g

Nu ska jag åka ner 10 våningar för att gå på rundvandring i skolan!
Ses ikväll

Dom har skitstora smörpaket i London och kycklinglever kostar bara 10kr men är förmodligen inte så gott

 
Idag åkte vi buss för att handla, de stora matbutikerna ligger nämligen inte inne i centrum så hade kollat upp vart vi kunde åka för att inte bara hitta små locals. Det var hyffsat bra priser, fick 4 dagars mat för bara 300kr för oss båda :)
 
Idag hade vi även våran introduktionsdag i skolan. Halv 4 skulle vi samlas och jag hade hoppats på att den inte skulle hålla på allt för länge eftersom vi skulle vidare och köpa kastruller, stekpanna och en tallrik att äta på innan vi åkte hem för att laga mat. Tyvärr kom vi inte ifrån skolan fören efter 19 så det fick bli middag på en lokal pub. Redan trött på all fet mat. Kan bara tänka mig hur det är i vissa delar av USA. Tur att affärerna i London har öppet så sjukt länge. De första bommar igen vid 21tiden mån-lör, helt sinnes. Tur att man inte jobbar i butik här.

Den delen av skolan vi var i idag ligger mitt i centrum. 50meter upp från oxford street. Vi satt i en gammal biosal där lärarna berättade om hur det är att studera i London, vad som räknas som fusk, vi fick massa information om hur det är att leva här, ett passerkort (vet inte om det stavas med ett eller två s).
 
Träffade också två svenska tjejer från Halmstad på mötet idag. Det visade sig att jag bott dörr i dörr med den ena tjejen i tre år i Halmstad haha! Världen är bra liten ibland.
 
Eftersom jag gått och blivit sjuk, förkylning och idag även feber och ont och slö i hela kroppen så gick jag också förbi apoteket på vägen hem. Man har verkligen råd att vara sjuk i London.
SHIT vad det är billigt. Jag fick liksom lite shoppingabstinens. ett paket med huvudvärkstabletter kostar 16p. Alltså ungefär 1,7kr!!!
Jag får liksom samma känsla som när jag är på Ullared eller Primark. Man vill köpa massa saker för det är så himla billigt. Och dessutom hade dom ta 3 och betala för två på apoteket!
 

Idag har jag postat kort till några där hemma:)
 
När man är här så lär man sig uppskatta massa saker som är himla bra med sverige trots allt. Och vad himla tryggt det känns att gå på Göteborg gator fast man ibland kan skaka av skräck när man går ensam. Här känner man sig som en liten myra som vimmlar runt och är ständigt på vakt efter potentiella rånare och ficktjuvar.
 
Imorgon ska vi på rundvandrig i skolan som ligger i samma byggnad som min lägenhet/rum, på torsdag ska jag ha personligt möte med the study abroade team och då är vi även bjudna på fest på en båt som kommer gå längs themsen!
 

Surprises are fun

Introduktionsdag i skolan idag, men inte fören halv 4 i eftermiddag, visst är det sent? så innan dess ska vi åka och leta reda på en stormarknad för att kunna laga mat :)
 
Finns två saker som jag ogillar fruktansvärt mycket när jag ska duscha, och jag har drabbats av båda två här!!!
1. DÅLIGT TRYCK I VATTNET! hatar när det knappt känns att mn duschar och man får stå en kvart för att få ut allt schampoo ur håret.
2. Duschmunstycke bara på väggen. Jag vill ha en slang!! haha!
 
För er som vill överraska mig med post och roligheter kommer min adress här
 
Cecilia Carnebratt
10B
Marylebone Hall of Residence
35 Marylebone Road
 London NW1 5LS
 
Inspo! (inspiration för er som inte är insatta i bloggordlistan)
 

I vått och torrt

Hittat en bra sida där jag kan göra massa fina collage av mina bilder :)
 
NU ska jag strax lägga mig. Hoppas på att jag inte ska behöva vakna inatt också av att det känns som att jag har en 70kg tung tegelsten på halsen och jag knappt kan andas. Nästan fått panik två nätter i rad nu. Och ja mamma, jag använder min astmamedicin ;) <3

Överskattade Victoria Secret

Hej hej bloggen!
Vi började dagen med att stå en timme i kö inne på Topshop för att Johanna skulle köpa en ny väska.
Dom hade problem med sina kassor så en kassa av 15 tog kort. Den bästa timmen i London hittills ;) Just då önskade jag att jag hade haft internet! Väskan var iallafall himla fin så det var den värd. Visst har expediterna fina kläder haha! Vi fortsatte sedan vår shoppingrunda in till Miss Selfridge där jag köpte denna blusen :)

Lunchen bestod av en buffé i Chinatown. Här kryllade det av kineser. Jag kan slå vad om att jag va den enda blonda tjejen på gatorna. Men kul att de händer något. Vi gick in i en konstig butik med massor av kinesiska specialiteter och titta vad jag hittade! Gröna starka ärtor!! GOTT!


På vägen från Piccadilly hittade vi ett jättemysigt fik med massor av maccarons. Det var ganska dyrt men vi unnade oss ändå en :) Strawberry Mashmallows blev de för mig och choklad till Johanna.
Massor av fina burkar som man kan köpa i olika storlekar och 312 olika sorters band att knyta runt askarna. Skönt med valmöjligheter!
 
Victoria Secret har nyligen öppnat sin första butik i London och vi tog såklart en tripp dit tillsammans med alla andra tjejer i London. Visst, fina underkläder men gud så överskattat. Jag hittade typ en eler två Bh:ar jag ville ha och dessa kostade £99.
1000kr för en ynka bh? som bara jag själv ska se? nej du. här blev det inte någon shopping. Men jag tog många fina bilder på butiken som va fin.
Jag hade kunnat tänka mig en walk-in-closet i samma stuk som bilden till höger. Snyggt! och tjejigt.
 
Vi slutade dagen inne på Primark där vi köpte ytterliggare ett täcke att sova på ;)
Nu ska vi gå och handla mat och schampoo så att vi kan duscha och va fräscha till vår introduktionsdag imorgon :)
 
ps. 46 läsare och EN?!? kommentar :) Vilka är ni som läser? :)
 

Världens gulligaste syrra

Gullungen hade lagt ner en fin lapp i min väska som nu sitter uppsatt på min vägg vid skrivbordet :) <3

Incheckad på ålderdomshemmet

Idag har vi vår första dag med moln. London har bjudit? säger man så? Skitsamma, ni fattar vad jag menar, två dagar med strålande sol och 22grader varmt! Här är det ingen höst ännu.

Idag ska vi ner och kolla på simkort till telefonerna och se om det gå att låsa upp våra iphones så att vi kan användra gratis surf och snacka med er där hemma via facebook/skype/whatsup/viber även i mobilen :)

Ibland känns det som att vi bor på ett ålderdomshem och dom är skraja för att vi ska kissa och bajsa på oss mitt i nätterna. För dom har nämligen plastlackat hela madrassen i sängen så att lakanen glider runt när man sover. Den är inte vidare skön heller. Ska nog köpa ett extra täcker idag och sova på ett! Kan ju vara värt 80kr...

 

Här är den glansiga ålderdomshemsmadrassen ;)

See you later!

 

Livet i en rasande fart


Åhh herregud, det känns som mitt liv gått i 200km/h de senaste två dygnen!
Vart ska jag börja? Det finns såååå mycket att berätta!

Vi lämnade ett kallt och regnit sverige med en stor klump i magen med oro för om mina väskor skulle klara sig igenom viktkontrollerna! Det gjorde de. TUR!
När vi skulle gå igenom säkerhetskontrollen fick jag plocka av plagg efter plagg, plocka upp laptop ur väskan med alla mina underkläder (fick ursäkta mig för killen som stod och granskade varenda rörelse jag gjorde). Tillslut stod jag där i leggins och linne och klarade mig igenom även detta moment. Men vid detta lagen var jag nästan som en stor fet blöt fläck på golvet. Klimakteriet? nej, det är bara mina vanliga problem.
 
Väl på flyget fick jag sitta bredvid en gubbe (som jag tror hade där där sjukdomen då man tappar allt hår på kroppen) och han hade skitäcklig andedräkt. Men även detta löste gud? för mig. För när planet startat så drabbades jag av alla sjukdommar man kan få. Från noll till hundra skulle man kunna säga. Jag fick sitta och trycka på näsan för att undvika en nysning som hade skvätt över 5 säten framåt tills de propra flygvärdinnorna hade tid att ge mig en servett. Jag fick ont i halsen, astma, svårt att andas, igenbommad i näsan och lite huvudvärk och lock i öronen på detta. Nej det har inte gått över.
 
Vi lyckades i varje fall landa som vi skulle, väskorna kom på rullbandet hela (och inte rena) och var tillbaka i säkert förvar hos oss igen.

Två glada tjejer framme på flygplatsen!
När vi väl tagit oss till paddington station som vi bokat ett hotell i närheten av kunde vi inte för vårt liv förstå hur vi skulle gå eller åt vilket håll. Jag brukar vara bra på sånt här. Men inte denna gången. Varför finns det ingen "här är du"-punkt på Londons kartor???
Vi lyckades hur som helst ta oss en guidad tur genom hela mary´s hospitals gränder som visade sig vara ganska stora. Då ska ni också tänka er att vi hade två rullväslor var á 22kg & 8kg + handväska samt att man i London inte gillar när någon tar upp hela trottoaren och går långsamt... minuspoäng redan där till oss.

Timmen senare ramlade två vilsna flickor in på hotellet och ville bokstavligen ramla ihop. När jag såg trappan kunde jag inte för mitt liv förstå hur jag skulle lyckas släpa upp mina väskor för alla 5 trappor. Här kommer den räddaren i nöden! Indien som jobbade i receptionen och som mer än gärna ville bära min väska även idag när vi åkte hem. Hygglo kille måste jag säga.

Den var ju inte bara lång. Utan smal också.
 

Johanna bätttrar på sminket och sedan gav vi oss ut på stan i jakt efter mat. Insåg här att vi inte ätit på massor av timmar och magen skrek i hopp om hjälp.
Såklart hade London förberett sig på min ankomst och vi anlände så småningom till restaurangen Zizzi :)
 

Imorse väcktes vi av en kolhydratsbomb till frukost på sängen (av indien hähä) för att sedan ta oss vidare till våra rum på University of Westminsters campus. Boendet ligger mitt emot Madame Tussaud i Marylebone, 1km gångväg till Oxford street.
 
Incheckade och klara begav vi oss ner till Londons mekka, Primark för att handla täcke, kuddar, handdukar och andra bra saker att ha :)
Förresten känns det som att man är lite i turkiet här. Man kan inte gå någonstans utan att folk stirrar på mitt blonda hår. Johanna kommenterade detta flera gånger idag.
 

Hann också med en sushilunch utanför någon otroligt viktig byggnad...Stod flera vakter med stora gevär framför grindarna precis där vi satt oss för att äta. Undra om han också blev sugen på lunch då... ;)

Och så ska ni få en liten rundvandring i mitt gigantiska rum.
 
 
 
 
       Hall + Toalett
 

Ytterliggare en bild på min husvagnstoalett. Allt är gjort av plast förutom själva toaletten. Och hittills funkar den skitbra att spola med Ellen & Jakob ;)
 

Och så mitt skrivbord och min säng. Gjorde också ett par fynd på Primark idag. Kan inte visa allt för några saker är julklappar. Ute i god tid? Ja visst!
 
Två par skor för 150kr.
ÄLSKAR DOM!
 
Ikväll var vi ute på stan och kollade efter Converse och åt på en restaurang som hette Garfunkels. Urusel service och inte någon smaksensation för min mun inte. Efter att ha tuggat en kvart på samma köttbit gav jag upp och körde på fiskmåsprincipen istället. Det vill säga, svälj bytet helt.
 
Nu ska jag krypa till kojs, klockan är 23.30 här och jag är helt slut. Finns inte en enda energicell kvar i mina batterier.
 
Sov gott mina fina! <3

Live your life

Klättrar på väggarna

Jag har kommit fram till att jag kan vara arbetslös i max en vecka. Alternativt att jag har någon att tillbringa mina dagar med. Jag dööööör av tristess här hemma nu. Klättrar på väggarna. Jag måste få komma ut och umgås med någon. och då har jag bara varit hemma i två dagar. Och igår hade jag dessutom sällskap hela dagen.
 
Hade i och för sig kul i 5 minuter förut när det kom massa post till mig, Skor, biobiljetter och mecenatkortet.
Tills jag insåg att skorna jag beställt va skitsmå i storlekarna och det såg ut som man hade pressat i två feta korvar i skorna när jag hade dem på mig och jag dessutom inte fick knäppt i hälen...
 
 

Precis min humor!

Shoeporn

Jag är helt säker på att man kan bli förälskad i materiella saker!
Jag har inte släppt mina underbara skor ur tanken sedan jag beställde dem igår!!
Hur snygga är dom inte då? Och det bästa är att dom kostade ynka 499kr. Hade egentligen shoppingförbud inför London men dessa var jag bara tvungen att ha och dessutom så säljer jag ju lite kläder och grejer i min nya grupp på Facebook. Är ni med i den förresten? Gå med annars, "märkeskläder & inredning med budgivning".

Nu sitter jag på tåget hem till mina föräldrar. Stannade hos Daniel igår, han ville bjuda på middag och äpplepaj när jag kom med bussen från hunnebo, och vem kan säga nej till en sådan charmör? Honom får du hålla hårt i Amanda! :) <3

Så det blev en riktig myskväll och så hjälpte ängeln mig att få en ny bloggdesign också! Visst är den fin?

I eftermiddag ska jag åka och handla och fixa inför morgondagens kalajs :)

Saknar det jag kommer sakna

Jag har en lustig känsla... jag vet liksom inte om jag är glad, ledsen, arg, deppig, lycklig, förväntansfull... Det är som att jag har en känsla utan namn och definition... Det pirrar lite i magen...Verkligheten börjar komma ikapp. Om 10 dygn befinner jag mig på ett hotellrum i London. Hur häftigt är inte det då?

På fredag ska jag ha avskedskalas för mina fina och härliga vänner. Jag känner på mig att jag kommer vara ett nervvrak den kvällen när jag stundtals påminns om att jag inte kommer kunna krama om dom på flera månader sedan.

Om dom inte kommer och hälsar på.. Det gör ni väl? Ni måste komma och hälsa på mig. Ryan Air kostar bara 500 pixs tur och retur. En femhundring kan alla skrapa ihop. Och tid hittar man om man vill. Jag har alltid trott på att allt går att lösa om man vill det tillräckligt mycket. ibland måste man bara rodda om och flytta på vissa saker för att få pusslet att gå ihop. Men det går. Det har bara sitt pris.

Igår träffade jag mina fina fina killkompisar här uppe i Hunnebostrand. Hade myskväll och bara skrattade. Jag uppskattar verkligen mina vänner. Är man dålig på att berätta sånt? Jag tror att jag är det. Jag ska bli bättre på att säga det till dem. Hur mycket dom betyder för mig. Att man uppskattar dem. Att dom alltid ställer upp och alltid tar sig tid att prata. Frågar hur man mår och vad som händer.

Jag älskar quotes. Jag ska nog ha en kategori med quotes. En om dagen kanske... Jag har en hel mapp på datorn som jag samlat på mig.

RSS 2.0